Whitebergs noter

Lars Hvidbergs digitale hukommelse

De gratis meningers mand

skriv en kommentar

Jeg vil være de gratis meningers mand.

Sige: “man skal give til dem, som har mindst” – vel vidende at andre nok skal betale mine regninger.

Sige: “man skal snakke om tingene, og ikke lave krig” – vel vidende at hvis nogen vil banke mig i stedet for at snakke, så kommer politiet – eller min far.

Sige: “i sidste ende er jeg anarkist, som alle fornuftige mennesker med hjertet på rette sted” – vel vidende at anarkiet aldrig kommer, for det får det ikke lov til. Og gudskelov for det: ægte anarki er ondskab.

Sige: “det ville nu være bedre hvis vi alle kunne flyve hvorhen vi vil” – vel vidende at tyngdekraften nok skal klare resten.

Sige: “vi behøver da ikke krig lige nu” – vel vidende at hvis behovet for krig virkeligt kommer, så bliver det ikke mig der ryger på slagmarken.

Sige: “verden burde være sådan og sådan, mere retfærdig og bedre i det hele taget” – vel vidende at jeg aldrig får nogen indflydelse og i øvrigt heller ikke er interesseret i det. Jeg gider nemlig ikke al det besvær.

Egentlig vil jeg bare helst have rene hænder. Og det får jeg, fordi andre er villige til at gøre deres beskidte på mine vegne.

Skrevet af Lars Hvidberg

14. March, 2003 @ 20:21

Kategorier: Strøet Frø

Skriv en kommentar