Whitebergs noter

Lars Hvidbergs digitale hukommelse

Den opdagelsesrejsende

skriv en kommentar

“Det er jo ikke en normal slags opdagelsesrejsende som er på spil her. Det har vi forstået. Det ER noget andet som sker, og det har intet med jungler i biologisk forstand at gøre. Måske pseudo-jungler, metaforiske jungler, jungler der består af ord, billeder, bogstaver, tegn, koder, binære tal, eller måske bare af computere, steder som ikke findes, elektroniske signaler. Men der skal jo alligevel nogen til at finde vej. Den finder ikke sig selv. Og det er altså den slags opdagelsesrejsende vi taler om, en person der kan finde vej i informationsjunglen; spørge pænt om vej, åbne en bagdør af og til, eller flække en vagtmands arm på langs, hvis det er det der skal til. Og sådan går vi altså på opdagelse i dag. Ikke i virkeligheden, den er for farlig og fyldt med terrorister, men sådan pseudo-virkeligt. Og hvis tilstrækkeligt mange gør det, så bliver det den nye virkelighed – og ingen vil længere kunne forstå hvad der egentlig skulle være så spændende og udfordrende ved at traske rundt i Amazonas og hugge i svedige træer med en machete. Heldigvis. For det tør jeg nemlig ikke.”

Skrevet af Lars Hvidberg

27. November, 2003 @ 21:32

Kategorier: Strøet Frø

Skriv en kommentar