Whitebergs noter

Lars Hvidbergs digitale hukommelse

Debat på nettet [opdateret]

skriv en kommentar

En del af min tid går med at besøge forskellige debatforummer på nettet, og jeg må sige at det på rekordtid har ændret min holdning til de såkaldte højre- og venstrefløje (en inddeling som jeg jo mener er meningsløs, men bruger i mangel af bedre).

De to sites jeg for tiden bruger mest tid på er Liberator og Modkraft. Liberator er et libertariansk site, det vil i realiteten sige anarkisme (ingen stat) kombineret med kapitalisme (frit marked). Hvis du tror at det er noget med Anders Fogh, så tro om igen: det er meget længere ude på ‘fløjen’. Modkraft er centrum for den såkaldte yderste venstrefløj, dvs. kommunister, socialistiske anarkister, autonome m.fl. – Det var en artikel på Modkraft som startede hele misæren, der førte til Tove Fergo’s spindoktor Henrik Gade Jenens afgang. Du kan stadig finde artiklen på sitet og følge hele debatten i forummet. Brug søgefunktionen.

Begge sites har ofte opdaterede artikler om politiske forhold, heriblandt kommentarer til verserende nyhedshistorier, hvor man på begge sites sætter en ære i at være i modstrid til de gældende mainstream-holdninger. Modkraft er i tilgift site for forskellige organisationers pressemeddelelser, alt fra Enhedslisten til Iranske kvinders rettigheder, hvilket faktisk kan være spændende læsning.

Begge sites virkelige scoop er dog debatforummerne. På Liberator er der kun ét forum, hvor der i sagens natur er fuldstændig fri adgang (ingen censur, man kan dog havne i fraklipsrummet hvis man fremturer med spam). Niveauet her er usædvanligt højt. Folk er velargumenterede og lydhøre – men har sandelig også deres meningers mod, og bølgerne kan gå højt. Det er meget forfriskende. Modkrafts forskellige fora (opdelt efter emner, de fleste modererede, angiveligt for at undgå nynazistiske kommentarer) må jeg desværre sige er en skuffelse. Folk er generelt ikke indstillede på at diskutere, hvis man ikke allerede er enig med dem, og siger man dem imod bliver man ofte bedt om at skride ad helvede til over på Dansk Folkepartis debatforum. Ikke just charmerende. Tjeck dog alligevel forummet, for der kører mange interessante interne debatter, bl.a. om de nylige ‘kollektiv-trafik’-aktioner (dvs. Gratisternes hærværk overfor S-togs-stationers billetautomater). Begge sites er værd at bruge et par timer på – hvem ved, måske støder du på et indlæg fra undertegnede?

[update, 24. juli 2004: Modkrafts åbne debatforum er nu lukket. Så vidt vides var det hårdt plaget af såkaldte ‘nazier’ der forplumrede debatten. Det mener jeg er meget ærgerligt, for er der nogen som har brug for ideologisk modspil, og debat af deres grundsyn, så må det være gutterne på Modkraft. Liberator lever stadig i bedste velgående, selvom der også her er mange useriøse ‘trolls’.]

Liberator.dk - Frihedskampen begynder her!

Skrevet af Lars Hvidberg

3. February, 2004 @ 23:07

Kategorier: Politik og etik,Web 2.0

Skriv en kommentar