Whitebergs noter

Lars Hvidbergs digitale hukommelse

Kilden i Urmiri

med 2 kommentarer

I weekenden var vi i Urmiri, et gammelt kursted 3 timers kørsel fra La Paz.. Det var første gang jeg var oppe på Alti-planoet og det var en flot oplevelse. Rart at komme ud af byen, ude af grusgraven her i La Paz, og ud på de store vidder, sletten mellem to kæder af Andesbjergene, Cordillera Real og Cordillera Occidental. På denne tid af året er højsletten endnu grøn og frodig, men her kan vist blive meget afsvedet senere på vinteren, hvor solen er sindssygt skarp (tænk på: Man er 4 km tættere på solen og luften er meget tynd). Det er et goldt og ufrugtbart sted, alt i alt, og de små græstotter kan kun brødføde meget få får, æsler og lamaer. Alligevel er der pletvise gårde, pletvise familier der hutler sig til livet blandt jordstubbene. Eller sådan ser det i hvert fald ud. For mange af dem er det måden at leve livet på, og har man en gruppe får, et par æsler og en lama, så er ens lykke gjort. Vi kom forbi en klynge lamaer, som I her får et billede af (Ja, så smukt er her!):

Lamaer på højsletten

Hotel Gloria i Urmiri har lokket La Paz-boere til i generationer med sine varme kilder. La Paz kan godt være kold, især om natten, og den er aldrig rigtig varm. Derfor var det at ligne med en velsignelse at komme ned i kildernes mindst 37 grader varme vand. Det kommer ud af kilder i bjergene med temperaturer over 70 grader, men afkøles når det risler ned af klipperne i et smukt vandfald. Der er desuden trolde på stedet, hævder personalet, så man skal ikke gå ud til kilden om aftenen. Det gjorde vi nu alligevel og fik os en dejlig natlig dukkert. Trolde og spøgelser er åbenbart noget man tror en del på her. Min spansklærer Erica hævder at der er en hel gade i La Paz, som er ubeboet, fordi folk er bange for spøgelserne. Det må jeg undersøge nærmere.

Her er et par billeder mere: Et snapshot fra Kilden i Urmiri, Hotel Gloria set oppefra (det ligner en Legoborg), og Grev Lars med uidentificeret ven (bemærk den tjekkede fleece-jakke fra Condoriri, det smarteste backpacker-outfitter sted i La Paz).

Kilden i Urmiri

Hotel Gloria

Grev Lars

Skrevet af Lars Hvidberg

22. March, 2004 @ 22:20

Kategorier: Uncategorized

Tagged med

2 kommentarer til 'Kilden i Urmiri'

Kommentarer-feed med RSS eller TrackBack til 'Kilden i Urmiri'.

 1. I lived in Urmiri and created many of the artworks in the foyer for the Carceres Family back in 1998 – 1999.I do not spreken ze duetch but habla englese. When were you over there.

  Andrew McNamara

  26. Aug 06 @ 08:42

 2. Hi Andrew,

  Thanks for commenting. I don’t remember the foyer particularly, but it was a very nice hotel in some extremely fascinating surroundings. I was there in march 2004 for the weekend. Do you have any of the artwork online?

  Lars Hvidberg

  26. Aug 06 @ 16:48

Skriv en kommentar