Whitebergs noter

Lars Hvidbergs digitale hukommelse

Michael Moore

skriv en kommentar

Er du også Micahel Moore fan? Det var jeg i hvert fald efter Roger & Me. Begejstringen kølnedes dog betydeligt med Bowling For Columbine, som jeg dels fandt alt for partisk og dels fandt decideret uetisk, fx i interviewmetoden overfor gamle senile Charlton Heston. Hvor meget rent mel i posen har Michael Moore egentlig selv, og hvor meget af indholdet i hans nye Farenheit 9/11 skal vi tage for gode varer? Hvor meget er vinklet, for at sige det mildt, temmelig skarpt? Husk: Bare fordi dine modstandere har en anstrengt forhold til sandheden, behøver du ikke selv have det.

Læs Peter Kurrild-Klitgaards indsigtsfulde kronik om Moore i Berlingske Tidende, og nu du er i gang kan du også høre ham debattere med Informations anmelder Christian Mongaard Christensen i P1’s Mennesker og Medier. Mongaard forsøger at argumentere for at filmen skal vurderes på egne kunstneriske præmisser, men holder den argumentation, når filmen tydeligvis selv har en først og fremmest politisk (frem for kunstnerisk) agenda? Næppe. Jeg har ikke set filmen, men glæder mig da stadig meget til at se den.

For en fornuftig og salglig kritik af Moore på Spinsanity:

Stupid White Men

Bowling For Columbine

Dude Where’s My Countrykomplet liste over fejl

Prøv også:

www.bowlingfortruth.com

www.mooreexposed.com

www.moorelies.com

www.moorewatch.com

– mindst lige så politiske som Moore. Så er du advaret.

Skrevet af Lars Hvidberg

4. June, 2004 @ 17:23

Skriv en kommentar