Whitebergs noter

Lars Hvidbergs digitale hukommelse

Nick Drake som umuligt lydtapet

med 4 kommentarer

Jeg har lige opdaget, at Nick Drake ikke kan bruges som lydtapet. Det er jo ellers meget interessant, da manden har indspillet nogle af de mest lavmælte, afdæmpede og diskrete sange i rockens historie, på albummet Pink Moon.

Man skulle tro, at den slags stille klimperier, der får Leonard Cohen eller Bonnie Prince Billy til at lyde som Metallica, ville gøre sig glimrende som hyggelig baggrundssus. Men nej, her sidder jeg og skriver dvd-spalten til næste nummer af Citadel og har Pink Moon kørende i baggrunden, men hver gang jeg forsøger at sætte en dvd-skive i computeren for at tjekke dens udstyr – fx lytte til et kommentarspor – så kommer Nick Drakes insisterende stemme ind og ødelægger min koncetration, så jeg bliver nødt til at slukke for dvd’en og bare lytte til sangene. Nogle sangere har en evne til at overdøve alt andet i rummet, om de så summer nok så stille for sig selv. En sådan sanger var Nick Drake.

Skrevet af Lars Hvidberg

6. July, 2004 @ 23:06

Kategorier: Musik

4 kommentarer til 'Nick Drake som umuligt lydtapet'

Kommentarer-feed med RSS eller TrackBack til 'Nick Drake som umuligt lydtapet'.

 1. Min erfaring er at kun instrumentalmusik egner sig som lydtapet. Ord er simpelthen for påtrængende, uanset hvor lavmælte de er.

  Torben Sangild

  8. Jul 04 @ 22:43

 2. Muligvis rigtigt. Enya eneste undtagelse…eller: der får man måske lyst til at flå pladen i stykker?

  Lars Hvidberg

  9. Jul 04 @ 12:25

 3. Jeg har samme problem med Nick Drake. Jeg kan ikke bruge ham som lydtapet. På “Five Leaves Left” overrasker han gang på gang med overraskelser i kompositionerne, som fuldstændig umuliggør det at lade pladen køre uden at lytte.

  Jeg vil i den sammenhæng foretrække mit favoritalbum indenfor den hårde techno, Adam Beyers “Protechtion”, som lydtapet, for her forekommer variationerne dog så vilkårlige, at man kan ignorere dem.

  Og så i øvrigt, nu hvor jeg er i fuld gang med at kommentere på dine indlæg: Lækker blog. Jeg er først stødt på den indenfor de sidste 24 timer. Men nu hænger jeg så også ved.

  Jens O.

  14. Dec 04 @ 03:02

 4. Ja, det er irriterende med de variationer! Det er lidt som med tv-støj: når niveauet er det samme hele tiden, kan man sagtens falde i søvn – men når det ændrer sig, så bliver man vækket.

  Tak for rosen, i øvrigt. Jeg har desværre ikke været så aktiv på det sidste, men regner med at pusle lidt med designet i julen. Der skal bl.a. flere billeder på.

  Lars Hvidberg

  14. Dec 04 @ 12:40

Skriv en kommentar