Whitebergs noter

Lars Hvidbergs digitale hukommelse

Hans egen medicin

skriv en kommentar

Der er noget utroligt lækkert ved at en gruppe irakere nu stiller sig op på Al Arabiya og truer med at dræbe den jordanske terrorist Abu Musaw Zarqawi, der mistænkes for at stå bag dusinvis af terroraktioner i Irak – bestemt ikke kun vendt imod befrielsesstyrkerne, men også almindelige, civile irakere. Zarqawis gruppe, der bl.a. stod bag halshugningen af Nicholas Berg, har gjort sig selv kendte ved at insende videobånd til arabiske kanaler (også Al Arabiya), hvor de gemt bag masker har truet med bomber og halshugning og alskens ulykker over koalitionen og de irakere, der måtte støtte den eller bare stå i vejen for gruppens selvretfærdige harme. De har strålet af glæde og sadisme ved erklæringerne, og det er kun passende, at de får igen med samme mønt. Held og lykke med at finde Zarqawi. Må jeg foreslå et hurtigt sving med krumsabelen omkring halsregionen?

Og vi skal vel sige det: ‘Hvad nu hvis det er et PR-stunt opfundet af amerikanerne?’ Tja, det får vi jo at se, men er der mindre grund til at tvivle på mange irakeres had til Zarqawi og hans ligesindede, end der er til at tvivle på hans egne ideer om at kæmpe for irakernes sag?

Læs dog også det irakiske site Iraq The Model for et mere negativt billede af den slags selvtægt.

Læs i øvrigt en interessant profil på Zarqawi i The New York Times (kræver medlemsskab, men det er gratis)

Skrevet af Lars Hvidberg

7. July, 2004 @ 12:31

Kategorier: Politik og etik

Tagged med

Skriv en kommentar