Whitebergs noter

Lars Hvidbergs digitale hukommelse

Gode nyheder fra Irak

skriv en kommentar

Bare lige en hurtig reklame: webloggeren Arthur Chrenkoff har nu sin 5. omgang af ‘gode nyheder fra Irak’. Og jo, det er skam gode nyheder, der er ikke nogen ironi her. Så stil fluks din browser herhen og læs om alle de nyheder som ikke finder vej til danske medier, givetvis fordi de ikke er så gode til at fortælle den populære historie om, at amerikanerne er nogle idioter, der ikke kan sætte en pind i en lort uden at ødelægge begge dele, og at araberne på grund af deres kultur ikke kan finde ud af demokrati – altså ikke før store dejlige, menneskelige EU med alle de fantastiske eurpæiske værdier og med FN i nakken sponsorerer dem og leder dem vejen til den nordiske model, naturligvis. Men irakerne kan godt selv, og det er jo det som det handler om. Nej, de kommer ikke til at udvikle et socialdemokratisk milimeterdemokrati – og godt for det – men de får et styre som er betydeligt bedre end det forrige og med tiden velstand og fremgang. Men det er først og fremmest op til dem selv, ikke os. Våbnene har banet vejen, nu må de selv tage fat i resten.

Læs også det altid interessante Institute for War and Peace Reporting, der bringer reportager fra verdens brændpunkter, skrevet af – gys – lokale folk, og ikke midaldrende skæggede mænd, der bruger den meste tid foran tv-kameraer i nabolandes beskyttede hovedstæder og får deres nyheder fra andre tv-kanaler. Ok, fair skal være fair, Ole Sippel har omtider taget sig sammen til at rykke teltpælene fra Amman til Bagdad. Gad vide om han også snart tager sig sammen til at komme ud af sit hotelværelse?

Skrevet af Lars Hvidberg

12. July, 2004 @ 16:45

Kategorier: Politik og etik,Web 2.0

Tagged med

Skriv en kommentar