Whitebergs noter

Lars Hvidbergs digitale hukommelse

What Would Jerry Bruckheimer Do?

skriv en kommentar

“South Park”-seriens skabere Matt Stone og Trey Parker lægger i disse dage de sidste hænder på en satirisk action-dukke-film, der får titlen Team America: World Police, der vil gøre grin med alt og alle i den verserende pro-anti-terror-krig-debat, eller hvad man nu skal kalde slagsmålet. Hvis man husker den groteske satire i South Park: Bigger, Longer & Uncut, er man sikkert ikke engang nået halvvejen til hvor plat/vidunderligt det bliver når et amerikansk dukketeam (ala “Thunderbirds”) tager kampen op mod verdens tyranner, ledt af Kim Jong Il. “If you watch the first 40 minutes of the movie, you’d think Michael Moore wrote it and Rob Reiner directed it. If you watch the last 40 minutes you’d think we were the biggest right-wingers in the world,” siger Trey Parker til The New York Times (det kræver registrering at læse artiklen, men det er gratis).

Filmen er efter sigende lavet efter WWJBD-princippet, (der står for “What Would Jerry Bruckheimer Do?”), og da jeg både var fan af drengenes South Park-film (med nogle fantastiske sange!) og samtidigt synes at begge sider i den verserende debat trænger til nogle ordentlige drag over nakken, så glæder jeg mig meget. Det bliver sikkert helt ustyrligt åndssvagt, men hvem vil ikke gerne se Kim Jong Il fodre Hans Blix til hajerne, eller Sean Penn kæmpe imod “Team America”?

Er de bare plathoveder, eller betyder deres satire faktisk noget? Michael Cust fra lewrockwell.com kaster lys over South Park-skabernes politiske ståsted.

“Team America”s hjemmeside.

Skrevet af Lars Hvidberg

22. August, 2004 @ 17:22

Skriv en kommentar