Whitebergs noter

Lars Hvidbergs digitale hukommelse

En hurtig lille politisk quiz [opdateret]

med 4 kommentarer

Om forholdet mellem individ og stat, både omkring det økonomiske og det sociale. Prøv den her.

Bemærk at quizzen afspejler et forsøg på en ny måde at opdele det politiske spektrum. I stedet for en simpel venstre-højre inddeling taler man nu om en politisk ‘cirkel’-inddeling, der benytter sig af to parametre i stedet for et: Økonomisk frihed (eller mangel på samme) og Social frihed (eller mangel på samme): således at man kan tale om mere eller mindre statsreguleret økonomi og mere eller mindre statsregulæret social adfærd (fra det frie hippie-samfund til det autoritære samfund).

[Opdatering, 19. oktober: Den lille quiz har affødt en meget interessant diskussion om det politiske spektrum på Liberator. Der diskuteres både ideen om politik som en ‘cirkel’ og om Nolan-diagrammet, der bruger de to frihedsakser.]

Skrevet af Lars Hvidberg

18. October, 2004 @ 12:38

Kategorier: Politik og etik

4 kommentarer til 'En hurtig lille politisk quiz [opdateret]'

Kommentarer-feed med RSS eller TrackBack til 'En hurtig lille politisk quiz [opdateret]'.

 1. According to your answers, your political philosophy is: left-liberal

  der kan man bare se

  Morten Wilken

  18. Oct 04 @ 14:12

 2. wishy-washy liberal!

  Jeg var libertarianer. Det regnede jeg vist egentlig også med.

  Lars Hvidberg

  18. Oct 04 @ 15:31

 3. Jeg er Centrist ^^

  Jeg synes dog at spørgsmålene er formuleret lidt fjollet. Ikke underligt at der er flest der lander i libertarianer-kategorien.

  For eksempel : “Let people control their own retirement; privatize Social Security” , er efter min mening et stærkt ledende spørgsmål.

  Jan

  18. Oct 04 @ 18:36

 4. Det er sandt at ordet “control” er positivt ladet, og som sådan er det naturligvis et ledende spørgsmål. Sitet er da også liberalistisk. Man skal ikke tage quizzen for mere end hvad den er.

  Men derudover er det da rigtigt at selvstændig kontrol med opsparing vil være en fordel. Der er mange der fx vil kunne have fordel i at afvikle dyr gæld med de penge som de i stedet tvinges til at opspare.

  Lars Hvidberg

  19. Oct 04 @ 10:13

Skriv en kommentar