Whitebergs noter

Lars Hvidbergs digitale hukommelse

Firefox 1.0 ude

med 10 kommentarer

Så er den første release version af Mozilla Firefox klar til download. Det er browseren, der kommer til at slå Internet Explorer af banen, med flere længder endda. Jeg har selv brugt de tidligere versioner af browseren, og har allerede downloadet 1.0. Gør det selv hurtigst muligt, og nyd de fantastiske muligheder i Firefox: Tabbed browsing (flere sider åbne i samme vindue), massevis af extensions (fx musebevægelser der styrer din netoplevelse), og grafiske temaer. Må ildræven være med dig…

Skrevet af Lars Hvidberg

9. November, 2004 @ 16:03

Kategorier: Web 2.0

10 kommentarer til 'Firefox 1.0 ude'

Kommentarer-feed med RSS eller TrackBack til 'Firefox 1.0 ude'.

 1. Jeg har gjort det! Jeg kan endnu ikke overskue mulighederne (tab-browsing og musebevægelsesfunktioner etc.), men jeg må sige at jeg er endog MEGET imponeret indtil videre. Aldrig har noget været så let at installere og aldrig har pluginsene været så små, elegante filer og så bliver man oven i købet spurgt om man kunne tænke sig at overføre alle bookmarks og indstillinger mv. fra Explorer – og det gør den så på 3 sekunder! (den sætter ganske vist alle bookmarks alfabetisk, men dem må man så rokere lidt om på).

  Og Adblock-funktionen er simpelthen bare en nydelse. Aldrig mere popup-reklamer!

  Jeg tror sgu at jeg sender dem en donation og så vil jeg i øvrigt råbe op om programmet ved enhver given lejlighed…

  Torben Sangild

  29. Dec 04 @ 22:35

 2. Jep, Firefox er et fremragende program. Jeg kan også anbefale Mozillas email-program Thunderbird.

  Lars Hvidberg

  30. Dec 04 @ 13:24

 3. Så vil jeg opfordre folk til også at prøve Opera, nu hvor de er i gang:

  http://www.opera.com/download/get.pl?id=26297

  Jeg synes Opera slår både IE og Firefox angående hastigheden, og så har den også indbygget email, chat og RSS-klient. Ulempen er en tekstreklame i toppen, hvis ikke man betaler.

  Lasse Birk Olesen

  1. Jan 05 @ 00:57

 4. Jeg er svoren tilhænger af Firefox, men det er først siden 1.0 kom på gaden, at jeg konsekvent har brugt den. Jeg har været omkring flere browsere, og kun Opera har kunnet måle sig med Firefox. Problemet med Opera er, som Lasse skriver, at den gratis version har en enorm reklameblok øverst oppe. Det er ikke noget problem at finde en “serial key” (hvad hedder det på dansk?), således at man kan få den reklamefri version gratis, men det vil jeg ikke være med til, og derfor er der ingen konkurrence til min Firefox.

  De Mac-brugere, jeg kender, er meget begejstrerede for Safari, men som XP-mand kan jeg ikke udtale mig om det…

  Fantomas – med snot i næsen og feber i ryggen.

  Fantomas

  1. Jan 05 @ 04:55

 5. Fantomas -> I de nyere versioner kan du, istedet for den enorme grafiske reklame, vælge en tekstreklame, der kun fylder et par linjer.

  Det er noget mere behageligt og oftest relevant til den side, du er på.

  Hov, mit link før var forresten kun til Windows, her er til alle andre: http://www.opera.com/download/

  Lasse Birk Olesen

  1. Jan 05 @ 13:07

 6. Jeg har selv brugt Opera og var faktisk ret glad for porgrammet. Desværre mente jeg, at der var for mange sider som jeg ikke kunne se ordentligt, dvs. hvor funktionerne (fx login-funktioner) ikke virkede tilfredsstillende. Med Firefox er det kun min netbank der giver dette problem – med Opera var det mange forskellige sider. Men i øvrigt er det en meget hurtig browser, og den har også et par funktionaliteter som Firefox mangler (fx at man kan gemme bestemte tabbede-sideopslag som en særlig opsætning, altså gemme mange sider åbne, så man hurtigt kan gå tilbage til hvor man var, hvis man arbejder på flere forskellige sider samtidigt).

  Lars Hvidberg

  3. Jan 05 @ 23:26

 7. Nu har jeg endelig fået skrevet om mine erfaringer med Firefox på min weblog, og jeg er stadig ovenud begejstret!

  Torben Sangild

  21. Jan 05 @ 10:23

 8. I grundig test viser Opera sig at være den hurtigste generelt: http://www.howtocreate.co.uk/browserSpeed.html

  :)

  Lasse Birk Olesen

  12. Feb 05 @ 16:20

 9. Gammelt emne, men jeg ville lige være sikre på, at I havde fået med, at PRO-versionen af Opera, dvs. uden reklamer, nu er blevet gratis: http://www.opera.com/pressreleases/en/2005/09/20/

  Fantastisk!!!

  Lasse Birk Olesen

  21. Sep 05 @ 17:35

 10. Nice…

  Lars Hvidberg

  22. Sep 05 @ 12:30

Skriv en kommentar