Whitebergs noter

Lars Hvidbergs digitale hukommelse

Sådan hjælper du de svage

skriv en kommentar

Når man diskuterer politik og erklærer sig som liberal, er et af de argumenter man oftest møder: “Hvis der ikke er nogen velfærdsstat, hvem skal så tage sig af de svage?”

Svaret er naturligvis indlysende*, men det er ikke det som dette indlæg handler om. I stedet handler det om, hvordan det praktisk skal kunne fungere, hvis ‘privat velgørenhed’ skal kunne klare ærterne, der hvor velfærdsstaten for længst har givet op, og skaber svage mennesker i stedet for at hjælpe dem. Et bud på et svar er EnGodSag.dk, et e-shopping-site, hvor man kan donere til forskellige gode organisationer (fx Amnesty International eller Dansk Røde Kors), samtidigt med at man køber ind hos Amazon eller Bogklubben Rasmus.

Engodsag sælger ikke selv noget, men benytter sig af en cookie, som fortæller shopping-sitet at man kommer fra Engodsag, og at der derfor skal doneres en del (typisk 6 %) af købssummen til en organisation, som man selv vælger. Du betaler ikke ekstra. Så husk at bruge Engodsag som portal når du skal shoppe.

Sådan gøres det i et frit samfund, det er etisk kapitalisme så det batter – helt uden tvang.

P.S. – jeg ved endnu ikke om det rent faktisk virker i praksis og om donationerne kommer ind. Men det vil fremtiden vise. Initiativet er prisværdigt.

Tip: Mr. Andersson.

[* Svaret er: Det skal DU.]

Skrevet af Lars Hvidberg

17. November, 2004 @ 11:31

Kategorier: Politik og etik,Web 2.0

Skriv en kommentar