Whitebergs noter

Lars Hvidbergs digitale hukommelse

Årets litterære fænomen?

skriv en kommentar

Ja, så dukkede den også op på mit natbord: Dan Browns The Da Vinci Code, bogen som på ni måneder solgte 5 millioner eksemplarer, og er blevet et fænomen på linje med Harry Potter. Igennem de sidste par måneder er den dukket op overalt; venner læser den, medier omtaler den, alle refererer til den og dens tilsyneladende uimodståelige kraft. Travle journalister, der ellers burde have bedre at tage sig til, flår dage ud af kalenderen for at læse; nybagte mødre, der burde beskytte deres nattesøvn som en huntiger sine unger, vender sider til langt ud på natten, fordi de bare lige se hvad der sker i næste kapitel.

Min far havde købt den på engelsk i lufthavnen, og nu har jeg overtaget den. Jeg fik læst to kapitler i går aftes inden søvnen overmandede mig, så spændende er den måske heller ikke. Alligevel glæder jeg mig allerede til at læse videre i aften, for jeg skal lige se hvilken forfærdelig gerning ham præsten havde gjort ved sig selv, da han var låst inde på Louvre, og hvad Robert Langdon har tænkt sig at gøre ved det. Godt drive i historien, selvom den allerede nu er temmelig far-fetched og lufthavns-litteratur-agtig. Præsentationen af Langdon virkede heller ikke specielt indbydende, en noget klodset sekvens hvor en person, der skal introducere ham til en konference, af uransagelige årsager vælger at læse (rigtig meget) op af et sladderblad, hvor han står omtalt. Det virker ikke ligefrem indlysende, at nogen ville gøre sådan til en stor, international konference, men så får vi selvfølgelig som læsere den basale information, som vi har brug for, om vores Indiana Jones-agtige hovedperson. Tja, lad os se hvad der sker…

Skrevet af Lars Hvidberg

22. November, 2004 @ 11:10

Kategorier: Bøger

Tagged med

Skriv en kommentar