Whitebergs noter

Lars Hvidbergs digitale hukommelse

Flere bank til spammerne!

med 5 kommentarer

Sådan, ikke så meget pjat. 1 millard dollars i erstatning!

Skrevet af Lars Hvidberg

20. December, 2004 @ 18:16

Kategorier: Web 2.0

5 kommentarer til 'Flere bank til spammerne!'

Kommentarer-feed med RSS eller TrackBack til 'Flere bank til spammerne!'.

 1. Sådan! Mon ikke det kan afskrække nogle af de mange spam-fribyttere lidt? Bare lidt?

  Torben Sangild

  21. Dec 04 @ 15:30

 2. Er det rimeligt? Står det mål med forbrydelsen? Og hvad er spam for en slags forbrydelse? Ejendomsretsovertrædelse, må det vel være.

  Jeg synes det virker ret langt ude.

  Mvh

  Daniel

  Daniel Beattie

  21. Dec 04 @ 20:46

 3. #2

  Ja, mon ikke det er ofrene selv, der har været uforsigtige i omgangen med egen email-adresse?

  Lasse Birk Olesen

  21. Dec 04 @ 22:14

 4. Lasse,

  man kan jo sådan set godt se det som ulovlig indtrængen. Servere og private computere ønsker jo ikke at videretransportere og modtage spam, så derfor er det bestemt muligt at lave det strafbart. Men det er mere en milliard jeg tænker på. Det er ikke en rimelig straf og det er i øvrigt heller ikke spam-ofrene der får skejserne.

  Det holder ikke. I øvrigt har jeg ingen problemer med spam overhovedet. Det er sandt at lidt omtanke og et godt spamfilter kan hjælpe en meget.

  Mvh

  Daniel

  Daniel Beattie

  22. Dec 04 @ 05:48

 5. Sagen er anlagt af en internetudbyder, hvis servere modtog 10 millioner spam-mails om dagen. Det koster både besvær, serverplads og computerkraft at gøre det af med spam mails + det koster utilfredse forbrugere. Skadeserstatningen er sat til 10 dollars per spammail, men hvis sagsomkostningerne kommer ind igen, skal han sikkert være heldig.

  Er det en rimelig erstatning? Den ligger i hvert fald i tråd med amerikansk praksis på erstatningsområdet, der til tider kan virke meget voldsom, men i dette tilfælde skal man nok også se ønsket om at ville staturere et eksempel som udslagsgivende (idet pengene sikkert aldrig kommer til at blive inddrevet). For private brugere er spam ganske vist kun en ubehagelig gene (selvom spam rutinemæssigt får private hjemmesider til at gå ned, som Abekongens), men for firmaer, både internetudbydere og firmaer, hvis ansatte modtager spam, koster det milliarder af kroner i tid at fjerne alle de mails + evt. virus i spam.

  Det har ikke nødvendigvis noget at gøre med, at man har været ‘uforsigtig’ med sin email. SPam-robotterne prøver sig frem med alle kombinationer på domæner de snuser frem. Desuden kan firmaer jo ikke være ‘forsigtige med hvem de giver deres mail ud til’, da muligheden for at annoncere sin email må være en del af forretningsgrundlaget. Man kan naturligvis beskytte sig med spam-software o.l., men igen koster dette tid og besvær – og er ikke 100 % sikkert. Desuden har spamsoftware den uheldige bevirkning, at det kan finde på at tage rigtige mails med sig i købet.

  I en situation, hvor det bliver stadig mere vigtigt, at den elektroniske kommunikation kører uden ‘støj’ og så glat som muligt, og når man tager i betragtning at meget spam ikke engang er reklame, men endda kun falsk reklame – altså decideret bondefangeri – har jeg ingen problemer med en sådan dom. Ja, spam er en forbrydelse, at ligne med ulovlig indtrængen eller måske brev-hetz. Ja, erstatningen står i mål med forbrydelsen – selvom erstatningen skal ses som rent symbolsk.

  Lars Hvidberg

  22. Dec 04 @ 08:02

Skriv en kommentar