Whitebergs noter

Lars Hvidbergs digitale hukommelse

Er sofavælgere dovne idioter?

med 2 kommentarer

Så er der valg! Det er naturligvis vigtigt, for på hvem og hvordan og hvorfor skal man stemme. Jeg opdaterer ikke meget for tiden, men jeg smider lige et link til denne artikel af Thomas Stærmose, om hvorfor det ikke regnes for legitimt at lade være med at stemme, blive sofavælger. Det er i hvert fald noget jeg overvejer, efter jeg har set de forskellige partiers bud på stadig flere ‘gratis’ goder til borgerne – hvilket i min bog betyder højere skatter og derfor mere kontrol og indsnævring af muligheder, altså mindre frihed.

Min egen tilgang tror jeg dog bliver en lidt anden. Jeg har tænkt mig at finde den mest liberale kandidat i min kreds (jeg vil altid stemme personligt) – de fleste kandidater har efterhånden hjemmesider, hvor man kan læse om deres politiske program – og selv indenfor de samme partier kan folk være meget forskellige. I praksis vil det i den nuværende situation betyde, at jeg stemmer på den kandidat der prioriterer skattenedsættelser højest. Når jeg har stemt (eller før for at teste om personen nu også kan leve op til det han/hun/den lover), vil jeg skrive til personen og fremhæve HVORFOR personen har fået min stemme. Jeg vil fremhæve, at det er DE sager jeg forventer, at personen vil kæmpe for på tinge (folketingsmedlemmer er som bekendt kun bundet af deres samvittighed, de skylder ideelt set ikke partierne noget). Hvis personen svigter de idealer vil jeg naturligvis hænge ham/hende op på det senere. Jeg vil desuden offentliggøre brevet på min weblog og opfordre andre til at gøre det samme.

Da jeg kan stemme i Søndre Storkreds har jeg for tiden kig på ham her: Kersi Porbunderwalla – han er indvandrer (forstår hvad igangsætterkultur vil sige), har et ikke-racistisk bud på integration der ikke er lallegladt, og går ind for lavere skat, mere brugerbetaling osv. Jeg har dog ikke besluttet mig for nogen kandidat endnu og stemmer måske slet ikke på nogen.

Skrevet af Lars Hvidberg

19. January, 2005 @ 21:38

Kategorier: Politik og etik

2 kommentarer til 'Er sofavælgere dovne idioter?'

Kommentarer-feed med RSS eller TrackBack til 'Er sofavælgere dovne idioter?'.

  1. Kan det netop overståede valg i Irak ikke få dig til at glæde dig så meget over demokratiet,at det kan bringe dig til et valgsted?Dit bud på en kandidat at stemme på lyder ellers meget fornuftigt.

    Peter Bradtberg

    1. Feb 05 @ 14:04

  2. Tjo, det gav da én lidt håb på sin vis. Men efter statsministerens udmelding i dag, så ved jeg ærligt talt ikke hvem jeg skulle stemme på. Når lederen af “Danmarks liberale parti” erklærer liberalismen for forældet, så er løbet vist ved at være kørt.

    Lars Hvidberg

    1. Feb 05 @ 17:29

Skriv en kommentar