Whitebergs noter

Lars Hvidbergs digitale hukommelse

Derfor er jeg libertarianer

skriv en kommentar

Læs Daniel Beatties glimrende selvbekendelse, om hvorfor han er libertarianer. Ingen teori og ingen naturretsargumenter, bare rent ud af posen og ganske simpelt: Man må ikke udøve aggression overfor andre.

Så når man spørger mig hvorfor jeg er libertarianer. Så er det fordi, jeg ønsker et høfligere samfund. Et hvor man forstår at hjælp er et priviligie, ikke en ret. Et samfund hvor individer frit kan indgå de aftaler de vil med hinanden uden at udefrakommende blander sig. Et samfund hvor den enkelte tager ansvar for sig selv, men samtidig forstår at det som er rigtigt for ham/hende, ikke nødvendigvis skal påtvinges alle andre. Jeg går ind for at man skal hjælpe de svage, de syge, ja alle dem der ikke selv kan. Men det er MINE præferencer , ikke alle andres, og jeg kunne aldrig drømme om at kræve at alle skulle synes som jeg. Så egoistisk er jeg simpelthen ikke.

Skrevet af Lars Hvidberg

1. March, 2005 @ 18:35

Kategorier: Politik og etik

Skriv en kommentar