Whitebergs noter

Lars Hvidbergs digitale hukommelse

Wasabi

med 29 kommentarer

Sushi er en dejlig spise, og slet ikke så svært at lave selv, som man skulle tro. Men det kræver gode råvarer, og her er specielt wasabi vigtig for mig. På japansk:

wa-sa-bi

Den stærke, grønne peberrod-lignende plantepasta giver lige den rivende fornemmelse i næsen, som for mig gør sushi til noget særligt. Problemet er bare, at det slet ikke er alle slags wasabi, der er lige spændende. Fx kan Blue Dragon wasabien – som ellers kan købes i mange danske supermarkeder – ikke anbefales: den er alt for mild. Er der nogen som har et bedre forslag til hvor man kan købe en god wasabi?

Skrevet af Lars Hvidberg

2. April, 2005 @ 14:26

Kategorier: Uncategorized

Tagged med ,

29 kommentarer til 'Wasabi'

Kommentarer-feed med RSS eller TrackBack til 'Wasabi'.

 1. Hej Lars,

  man kan f.eks. købe det i den japanske butik, der hedder Sachie, som ligger i fiolstræde.

  http://www.sachie.dk/

  Mvh

  Daniel

  Daniel Beattie

  3. Apr 05 @ 13:12

 2. Hej Daniel,

  Det lyder godt. Det vil jeg prøve. Mange tak.

  mvh

  Lars

  Lars Hvidberg

  3. Apr 05 @ 17:45

 3. Bedste sushi restuarant i København? Nogen anbefalinger?

  Lurker

  4. Apr 05 @ 16:57

 4. Hings Sushi på Vesterbrogade ved Sorte Hest er god til prisen – og meget hyggelig sammenlignet med det lidt for kliniske og minimalistiske på mange sushi-restauranter. Jeg er dog ikke ekspert, da jeg ikke rigtig har pengepungen til at spise sushi så meget som jeg gerne ville.

  Lars Hvidberg

  4. Apr 05 @ 21:38

 5. Sushi Saiko (Torvegade 22, på Christianshavn) er efter min mening byens bedste, men priserne er også i den tunge ende.

  Jon Herstad

  5. Apr 05 @ 08:06

 6. Dem som har Saiko, har også Sanshin Sushi på Smallegade. Det er rigtigt godt, men som Jon siger, så er det dyrt. (men pengene værd!)

  Lars – Hings Sushi suger totalt.Hold dig fra det sted for pokker. Tommelfingerregel er at kinesere ikke skal lave sushi. De skal lave grillkyllinger og forårsruller :)

  Ellers er Selfish nede på Elmegade ganske udmærket og Amager Sushi ude på Øresundsvej er ret billige og gode. De drives begge af japanere og min japanske familie sværger til de to steder.

  O mo nim nede på Gasværksvej laver også sushi en gang imellem.Det er billigt, og vist OK. Har dog ikke prøvet det. Men der er mange japanere jeg kender der siger at det er ganske udmærket.

  Faktisk synes jeg også at Sticks n’sushi nede på Istedgade er god til prisen. Det er ikke sindssygt godt, men bestemt ikke dårligt heller. Især ikke til de penge. Og så er det god griner at høre de danske tjenere forsøge at sige velkommen på japansk.

  Daniel Beattie

  5. Apr 05 @ 12:04

 7. Skal du disse Hings Sushi? Vi mødes på samuraisværd og får afgjort den sag ;-)

  Lars Hvidberg

  5. Apr 05 @ 12:22

 8. Jeg slås ikke med folk med briller

  Daniel Beattie

  5. Apr 05 @ 14:42

 9. :shock:

  Lars Hvidberg

  5. Apr 05 @ 16:18

 10. Update: min hustru var på sticks n sushi istedgade hér til aften, og det var rigtig dårligt…uacceptabelt dårligt. Fisken var fin nok, men risen var en værre omgang. Vi var der lige da de åbnede og der var det ganske udmærket, men de har åbenbart ikke kunne holde standarden.

  Daniel Beattie

  7. Apr 05 @ 21:32

 11. Vil lige – til folk, som er interesseret i det sydøstasiatiske køkken – henlede opmærksomheden på butikken, som ligger på Østerbrogade ca. midt mellem Svanemøllen og Jagtvej. Den er meget velassorteret og har garanteret også wasabi i flere udgaver.

  Derudover masser af thai-, vietnam og kinesiske varer – både friske, frosne og konserverede varer.

  Lars

  14. Apr 05 @ 12:26

 12. Tak, tak. Det er ved at udvikle sig til et helt lille asiatisk forum! I øvrigt ligger der også en ok thai-butik på Istedgade nær Enghave Plads, hvis man skulle bo i det område.

  Lars Hvidberg

  15. Apr 05 @ 07:48

 13. Butikken ude ved Svanemøllen er udmærket, men er generelt dyrere end den kinesiske købmand og sachie. For japanske varer er sachie naturligvis den mest uovertrufne, men den ude ved svanemøllen har visse ting der er langt billigere. F.eks. er firkantede omelet-stegepander og de der trækar til sushiris ret billige derude, og de har nogle mærker sake og sho-chu som de ikke har de andre steder.

  Daniel Beattie

  16. Apr 05 @ 07:56

 14. firkantede omelet-stegepander – så er man altså conaisseur ;-)

  Lars Hvidberg

  16. Apr 05 @ 20:54

 15. Det undrer mig at ingen nævner Sakura blandt de bedste sushi-restauranter, for det er den. Den ligger inde i Møntergade, og kan varmt anbefales. Den er ikke billig, men dog overkommelig og maden er perfekt. Man kan også få andre japanske retter.

  Torben Sangild

  17. Apr 05 @ 09:40

 16. Ja, Sakura er udmærket. Har ikke spist sushi der,men deres sukiyaki er udmærket. For andre retter foretrækker jeg dog Tokyo oppe på Vesterbrogade, der er billigere og har et stort udvalg af japansk mad (men er ikke en sushi restaurant).

  Daniel Beattie

  17. Apr 05 @ 15:46

 17. Mere…

  Jeg spiste på sachi sushi på vesterbrogade 24 forleden. Det var ganske udmærket. Det drives af cambodianere og de har en del mere moderne sushi. Hvis man er til det mere traditionelle, så er der nok andre steder at gå hen. De har også en del anden japansk mad, som f.eks. yakisoba og så er det eneste sted i KBH der serverer noget af det klammeste jeg i mit liv har spist: natto. Natto er gærede soyabønner der er helt slimede og de smager så dårligt at det næsten ikke er til at tro.

  Daniel Beattie

  25. Apr 05 @ 14:52

 18. Whew, Natta lyder godt nok rimeligt klamt! Men Sachi Sushi lyder snart som et sted man bør tjekke ud…

  Lars Hvidberg

  25. Apr 05 @ 17:29

 19. den bedste sushi kan købes i fiskeforretningen hos kvickly i allerød og det er sku billigt

  erik mortensen

  25. Apr 05 @ 19:54

 20. Hej skal i bruge fisk i verdens klasse så kan jeg anbefale fiskeforretningen på holmbladsgade næsten ved amagerbrogade…….super flinke og så ved de lidt om sushi!!

  Ralf Jensen

  14. Dec 05 @ 17:22

 21. Hej Ralf, det lød næsten som en reklame? Men det var det vel ikke…

  Lars Hvidberg

  14. Dec 05 @ 17:54

 22. Pis! Nu er jeg blevet sushi sulten, og jeg har Sachi Sushi på speed dial…Lars du har lige kostet mig 200 dask…

  Jacob Mchangama

  14. Dec 05 @ 20:23

 23. Det var ærgerligt, Jacob! Måske skulle jeg spørge Sachi Sushi, om de har lyst til at annoncere her. Min blog producerer sushi-sult.

  Lars Hvidberg

  14. Dec 05 @ 21:29

 24. Hej! :-) igen

  Nej det var det ikke…….det var venligt ment……faldt bare over denne side ved en tilfældighed og ville lige viderbringe denne oplysning…..god jul…

  Ralf Jensen

  15. Dec 05 @ 16:30

 25. Jamen, så tak for tippet da! Og selv god jul, måske med sushi på julebordet?

  Lars Hvidberg

  15. Dec 05 @ 16:39

 26. Vi Googlede “Sushi på Vesterbrogade” og du var nummer 1!

  Du er en stjerne!

  Ses!

  Christian F & Karsten H

 27. Sejt!

  Lars Hvidberg

  18. Feb 06 @ 12:52

 28. Jeg var engang til middag med rigtige japanere fra Japan, og de stod for maden. De havde medbragt deres egen wasabi hjemmefra – så mere ægte kan det ikke blive! Det var en stor rodfrugt, præcis som vores peberrod, bare grøn. Den blev rengjort og gik så ellers på omfang sammen med en slags rivejern, eller snarere “mosejern”. Og så mosede man sin egen wasabi, sådan som vi normalt river ost på pasta osv.

  Abekongen

  20. Feb 06 @ 16:04

 29. Lyder lækkert! Det burde være en menneskeret at smage hjemmelavet wasabi.

  Lars Hvidberg

  21. Feb 06 @ 19:55

Skriv en kommentar