Whitebergs noter

Lars Hvidbergs digitale hukommelse

Bag det stille ydre

skriv en kommentar

Det er ganske vist nogen uger siden den her fik premiere, men jeg glemte lige at lægge anmeldelsen til Citadel på:

BAG DET STILLE YDRE

For tredje gange danner instruktøren Martin Schmidt og forfatteren Dennis Jürgensen par og leverer en dansk gyser, der skal få gymnasiekæresterne til at krybe ned under sædet. Stilen og tempoet er blevet mere sofistikeret siden Sidste Time og Mørkelegs 1-2-3-splatteri, men det siger på den anden side ikke ret meget: Vi er stadig i ”Bøh!”-land, hvor det gælder om at grine lettet frem for at få gåsehud.

Denne gang går løjerne ud over et ungt par (Lind og Cedergreen), som flytter ind i et spøgelseshus med tilhørende mystisk branddam, sort kat og – for det ikke skal være løgn – en usynlig kammerat til deres lille datter. Det er et oplæg vi har set en milliard gange før, men der er point for fuldstændigt skamløst at spille klicheerne igennem med danske ansigter, så den gamle traver alligevel virker frisk. Og så er der også et enkelt eller to gode chok.

Desværre er der for mange vildspor og spørgsmålstegn i det zig-zaggende plot, der involverer både mystiske naboer, eksorcister, liderlige barnepiger, afrikanske masker og et selvantændeligt ildsted, der rimer på ’mordbrand’. Få af elementerne skal egentlig bruges til andet end at trække tilskueren rundt ved næsen, og man føler sig lidt snydt, når finalen kommer humpende. Så længe musikken spiller er det sjovt og spændende, men vi mangler altså en dansk gyser, som for alvor få håret til at rejse sig.

“Bag det stille ydre.” Instruktion: Martin Schmidt. Manuskript: Dennis Jürgensen. Medv. Anne Birgitte Lind, Jacob Cedergreen, Andrea Vagn Jensen, Dejan Cukic, m. fl.

Skrevet af Lars Hvidberg

17. June, 2005 @ 10:25

Kategorier: Film og tv

Skriv en kommentar