Whitebergs noter

Lars Hvidbergs digitale hukommelse

Det kunne også være de var klogere…

med 11 kommentarer

Resultater fra intelligensprøven til sessionen (som alle raske drenge jo husker med glæde) viser at indvandrere er 4 gange dummere end danskere. På den anden side, som Kristian Rasmussen skriver på Liberator, så kunne det også være, at de tværtimod er 4 gange klogere, for hvem gider i grunden frivilligt komme i kongens klær? Jeg mener, jeg bestod prøven med glans og kunne være blevet udtaget til befalingsmand, hvis jeg ikke var blevet nægter. Og var det i grunden særligt smart?

Skrevet af Lars Hvidberg

21. June, 2005 @ 00:12

Kategorier: Politik og etik

11 kommentarer til 'Det kunne også være de var klogere…'

Kommentarer-feed med RSS eller TrackBack til 'Det kunne også være de var klogere…'.

 1. Det er et sympatisk synspunkt, du her lægger for dagen. Desværre tror jeg, at der er nogen sandhed i, at mange indvandrerunge bliver stimuleret mindre som børn. I skolerne er der – hvor nødig jeg end vil afsløre det – altså en overvægt af ‘tunge’ elever blandt de tosprogede.

  I 4-5 klasse begynder det ofte at vise sig ved, at mange ikke følger så godt med, når det gælder den såkaldt abstrakte tænkning.

  At en mindre andel så præsterer fuldt ud så godt som danske elever, beviser jo blot, at der ikke er tale om genetiske, ‘racemæssigt’ betingede forskelle, men snarere sociokulturelle. Man kan jo også finde understimulerede, ‘tunge’ danske elever.

  Raapil

  21. Jun 05 @ 13:39

 2. Det tror jeg bestemt – desværre – at du har ret i. Det undrede mig bare, at man så ukritisk antog, at alle og enhver var interesserede i at bestå den der test. Vi taler jo ikke om at komme ind på universitetet eller noget i den stil – vi taler om session, der sådan set kun giver adgang til en kønsbestemt 4-måneders straffelejr ;-)

  mvh

  Lars

  Lars Hvidberg

  21. Jun 05 @ 13:48

 3. En professionel hær ville da være en udmærket ide. Paradoksalt nok kunne det – netop for nogle af de ‘utilpassede’ unge – være godt at komme i trøjen. Et par måneder med hård fysisk træning og disciplin kan for nogle rette op på de værste unoder.

  Raapil

  21. Jun 05 @ 14:57

 4. Jeg har sjældent oplevet et så absurd øjeblik som da jeg var til session og skulle trække mit nummer i en tombola-tromle med sammenrullede, lyserøde lotterinumre. Her var situationen skåret ud i pap på en måde som Kafka ville bortredigere som værende lidt for overderevet, lidt for satirisk: træk et nummer som vil afgøre din umiddelbare fremtid, og som efter alt at dømme vil få afgørende indflydelse på resten af dit liv. Jeg trak nummer 21376 og jublede derfra med mit frinummer, men tænk om jeg havde trukket et af de lave?

  Torben Sangild

  22. Jun 05 @ 09:45

 5. Torben, var det præcist det nummer du trak? Jeg kan altså ikke huske mit, det var i omegnen af 14000, hvilket var lidt latterligt. Jeg havde nemlig fået fremskyndet sessionen for at få afgjort om jeg skulle ind, så jeg kunne planlægge efter det. Men med et tal i mellemklassen kan man ikke planlægge noget – der får man det først at vide 3-4-5 måneder senere. Så dagen efter jeg var startet på uni blev jeg så indkaldt. Flot.

  Lars Hvidberg

  22. Jun 05 @ 17:12

 6. Heh. Nogen der vil købe et let brugt nummer 257?

  Så vidste man ligesom, hvad klokken var slået :-)

  The Citizen

  22. Jun 05 @ 17:18

 7. 257, så er der ikke noget at rafle om…

  Lars Hvidberg

  23. Jun 05 @ 00:07

 8. Forsøgte at snyde til min synstest, fordi jeg har hinkestensbriller, men uden held. Lægen erklærede mig egnet.

  Trak et nummer godt over de 30.000. Juhu. En militærmand læner sig frem og spørger: hvordan har du det med det? Jeg svarer, som den bogorm med tynde arme og hyppige migræneanfald jeg nu engang er: Fint, jeg tror ikke, jeg ville være blevet nogen særlig god soldat.

  Militærmanden svarer, uden tøven: Det skulle vi nok have gjort dig til!

  Skræmmende.

  Fulgtes iøvrigt væk fra sessionen med en flink fyr ude fra Amager. Han var blevet erklæret uegnet, han havde ikke bestået iq-testen.

  Tja, sådan er der jo så meget.

  JE

  26. Jun 05 @ 19:05

 9. Ellers godt forsøgt, JE. Godt du trak frinummer, eller havde de jo endt med at gøre en mand ud af dig ;-)

  Lars Hvidberg

  26. Jun 05 @ 22:12

 10. 31800…

  Jeg tror at jeg er én af de få, der syntes at det var sjovt at være på session? (med sundhedschecket som naturlig undtagelse)…

  Brugte en hel arbejdsdag på Datavej i Birkerød (betalt af min arbejdsgiver), på at drikke sodavand, ryge smøger og latterliggøre hæren sammen med de andre sessionister…

  Dertil mødte jeg en gammel klassekammerat fra Handelsskolen, hvilket var ret hyggeligt.

  Fik i øvrigt fuldstændig samme spørgsmål som JE…

  Tilbage til emnet… Jeg tænkte fuldstændig det samme… Mon nogen havde tænkt på at NOGEN måske kunne finde på at snyde sig igennem? Især hvis man – i sagens natur – nok ikke er så satans autoritetstro…

  Der er nok mange forklaringer – men, man fokuserede kun på “De er nok lidt dummere-tesen” … Hvilket blev listet ligeså stille ud imellem sidebenene (for den slags siger man jo ikke…) …

  Thomas Berdal

  30. Jun 05 @ 01:01

 11. Sessionshistorier? Jeg havde også en hyggelig dag. Masser af øl og smøger.

  Jeg havde ikke sendt helbredsattesten ind på forhånd, på trods af flere rykkere. De skulle ikke have det for nemt. Jeg overvejede også ting som at lade være med at udfylde testen eller snyde, men det havde kort forinden blot kostet en af mine kammerater en ekstra session, så besværet havde været helt på min side, så det droppede jeg.

  Sessionslægen brugte ikke meget tid på at tjekke mig – jeg blev bare erklæret egnet, og så gav han mig en skideballe for ikke at have indsendt de helbredsoplysninger. “Hvis du vidste, hvor meget det koster staten i porto og tryk, på dryshoveder som dig, og spild og omkostninger og blablablabla.” Idiot.

  Jeg fik, ligesom Lars, et åndsvagt måske-nummer, så jeg måtte vente. Jeg havde klart meldt ud over for sessionsudvalget (lokalpolitikeren var heldigvis en socialdemokrat, for jeg havde taget min No Fucking Pampere-tshirt med den knuste S-rose på), at jeg ville have nægtertjeneste og intet andet.

  Og hvad sker der så? De sender mig en halv urskov af materiale med alle de værn og tjenester, jeg kunne melde mig frivilligt til. Hvad skete der med alle de penge, der blev spildt på dryshoveder som mig på porto og tryk? Det var tilsyneladende noget andet, selv om ingen ved sessionsbordet kunne have været i tvivl om, at jeg aldrig ville melde mig til noget af det. Information om nægtertjeneste (kan man mon melde sig frivilligt til det?) var der intet af, klart nok. Men hvis jeg skal have en skideballe af en stasi-læge for 12 kroner i porto, eller hvad det var, når staten spiller lotteri med mit liv, så kunne de da i det mindste vise, at de selv gik op i at nedbringe porto- og trykomkostninger.

  Men mit måske-nummer blev da til et fri-nummer, trods alt.

  Thomas S

  30. Jun 05 @ 13:23

Skriv en kommentar