Whitebergs noter

Lars Hvidbergs digitale hukommelse

Tællepråsen 0: Tællepråsens Manifest

med 5 kommentarer

“Infonautilus”

-Manifest for Tællepråsen

Infonautilus. Dette er navnet på vort skib. Infonautilus. Sig det igen, syng det! Men hvad er Infonautilus? Infonautilus er Tællepråsens skib i cyberspace, internettet, den virtuelle realitet, der omgiver os. Og hvad skal Infonautilus? Forandre verden, forandre verden. Skibet bringer budskaber fra regioner i hjernen og hjertet, du end ikke havde tænkt på at høre om. Besyng dets mystiske navn. Info…nautilus. Smukt og enkelt. Ingen krystalbluffmadonna her, tak!

Alt for længe er verden og kulturens ellers så klare vande blevet mudret til med ordskvalder og øregejl. Hjernen er blevet formørket, vore værdifulde livsvæsker forplumrede. Tællepråsen er vejen til en ny og bedre verden, en renere verden, og Infonautilus er midlet: Vi undergraver den elektroniske virkelighed og bringer sandt nyt til sind og sjæl: Sådan er dét, sådan er dét. Verden er løgn, Tællepråsen sandhed. Fra Biskop Berkeley til Michel Foucault har alle kun ventet på dette øjeblik: søsætningen af Infonautilus som hjerneskibet, det gyldne hovedsæde. Det stryger igennem idealismens og socialkonstruktivismens svøbe, punkterer nihilismen og realismen, sætter kognitivismen og neo-kantianismen på plads. Infonautilus søsætter, ikke infantilismen, men infonautilismen – det nye årtusinds isme, Jules Verne for det 21. århundrede. Samtidighed, dynamik, hastighed i elektroniske net – allestedsnærværende orakel. Tag med kaptajn NEFA til sindets dybder, virkelighedens Marianergrav. Nemo er død, længe leve NEFA.

Tællepråsen undergraver din virkelighedsopfattelse, den giver dig nye impulser, sætter dine neuroner på rette plads. Hvorfor forgifte dig selv? Hvorfor rådne? Korsfæst kedsomheden, læs Tællepråsen.

Kaptajn NEFA, ombord på Infonautilus, signing off…

Skrevet af Lars Hvidberg

15. August, 2005 @ 08:00

Kategorier: Tællepråsen

5 kommentarer til 'Tællepråsen 0: Tællepråsens Manifest'

Kommentarer-feed med RSS eller TrackBack til 'Tællepråsen 0: Tællepråsens Manifest'.

 1. Jeg er fuld af forventning og forvirring…

  Torben Sangild

  15. Aug 05 @ 11:11

 2. Tjah…

  Af et manifest der proklamerer “Alt for længe er verden og kulturens ellers så klare vande blevet mudret til med ordskvalder og øregejl” at være, så er det ret fuldt af ordskvalder og øregejl.

  Thomas S

  15. Aug 05 @ 14:32

 3. Bare vent, Thomas S, Bare vent.

  NEFA

  NEFA

  15. Aug 05 @ 15:20

 4. Sikke nogle bredsider det stolte skib Infonautilus allerede har affyret.

  Det skyr ingen midler, i forsvaret for den ansvarlige kunst og der er virkelig kød på Altsky-Hasenhertz.

  NEFA NEFA NEFA!

  Sebastian

  29. Aug 05 @ 20:34

 5. NEFA takker og lover meget mere af samme ansvarlige skuffe.

  NEFA

  5. Sep 05 @ 12:23

Skriv en kommentar