Whitebergs noter

Lars Hvidbergs digitale hukommelse

Blogs i TV-Avisen

med 5 kommentarer

Jeg er lige blevet interviewet til TV-Avisen om weblogs og deres politiske potentiale i Danmark. Jeg er ‘eksperten’, og Torben Sangild og Keld Bach medvirker som bloggere. Indslaget bliver forhåbentligt sendt i aften kl. 21 (måske allerede kl. 18.30), eller måske i morgen eller i overmorgen, alt efter om der kommer et meteornedslag i Klokkerholm eller lignende. Se det! Det vil du da ikke gå glip af!

[Update kl. 19.45: Indslaget kommer alligevel ikke i aften, da der er sket for meget ude i den store verden. Det kommer i morgen eller i weekenden, om nyhedsguderne vil. Det bliver sandsynligvis i 21-udsendelsen.]

Skrevet af Lars Hvidberg

27. October, 2005 @ 13:20

Kategorier: Denne blog,Ego,Web 2.0

5 kommentarer til 'Blogs i TV-Avisen'

Kommentarer-feed med RSS eller TrackBack til 'Blogs i TV-Avisen'.

 1. Et meteornedslag i Klokkerholm, Du godeste!

  Så vil verden da stande i våde og alting. Og jeg kan cykle ud med staffeliet for at forevige begivenheden for den undrende offentlighed – hvis man ellers stadig kan finde et raskt ungt menneske, der vil omsætte mine streger til elektroner.

  Det kræver dog lidt varsel, hvis jeg skal nå at pumpe cyklen.

  Tak for plug-in tip’et til WP. Det hjalp ikke så lidt. Nu er det kun mine ikke-eksisterende posts, der bliver spammet :-)

  Citizen Dane

  30. Oct 05 @ 20:08

 2. Indslaget var der kl. 18.30 – http://www.dr.dk/pubs/nyheder/html/nyheder/TV-avisen/index.jhtml?progday=son&progtime=1830 – “Weblogs er det nye medie”

  Tillykke med promoveringen, fin performance, selvom jeg synes indslaget kunne have været umådeligt meget bedre hvis man f.eks. havde inddraget hvordan blogs fældede Dan Rathers brug af falske dokumenter til tilsvining af Bush lige før valget og perspektiveret med, at blogs i høj grad har fået succes som modvægt til venstreorienterede medier :)

  Ydermere lidt amatøragtigt at kalde blogs for “dagbøger” – men nu var det trods alt en meget blød og bred intro til blogs. DR hævder, at blogs startede under Irak-krigen… Fløjtende amatører. 3.000+ ansatte. Man chokeres af det lave niveau. I min optik er det kun politiske og samfundsdebatterende blogs som har relevans.

  Til min tilfredshed valgte de ikke at have noget med Comical-Keld og hans Conspiracy Theory-Emporium med i indslaget.

  MVH

  Jakob

  Jakob

  31. Oct 05 @ 19:30

 3. Hej Jakob,

  Tak for kommentaren. Det skal nu lige retfærdigvis siges, at Dan Rather faktisk var inde i billedet, men at man jo ikke kan nå alt inden for et tidsrum på 2:38, kortere end de fleste Pixies-sange. Det med Irak-krigen må i øvrigt stå for min regning, idet jeg sagde at blogs fik deres gennembrud i forbindelse med Irak-krigen, hvilket jo sådan set er rigtigt. Tv-indslag skal skæres skarpt til, ikke mindst når det gælder om at få ny information ud, og engang imellem kommer kanteren til at sidde lidt skævt. Men jeg er nu godt tilfreds med det her indslag, for jeg synes faktisk der kommer en del ny information ud til Hr. og Fru Danmark. Nu mangler vi bare lige at få ‘dagbogs’-præget ud.

  Er der i øvrigt nogle, som har et bedre udtryk end ‘dagbøger’. På engelsk har man det udmærkede ‘journal’, men jeg veed ikke helt hvad man kan bruge på dansk? ‘Logbog på Informationshavet’ – hmmm…

  Lars Hvidberg

  1. Nov 05 @ 10:55

 4. Hej Lars

  Den store klippesaks er fremme, når sådan et indslag skal klippes ned til 2:38 – hvilket også illustrerer mediets svaghed og journalisternes magt til at vinkle det på den måde de vil. Det var en et glimrende argument, at blogs i høj grad fungerer til at holde øje med medierne – Dan Rather sagen havde været en interessant case (men den faldt på gulvet i klipperummet kan jeg forstå).

  En blog er vel egentlig et meget godt ord. Klinger godt på såvel engelsk som dansk – men så skal de lige forklares hvad det så betyder. Dagbog vækker nogle forkerte associationer. Hvad med “en dagsaktuel politisk debatterende hjemmeside”? :)

  MVH

  Jakob

  Jakob

  4. Nov 05 @ 06:39

 5. “en dagsaktuel politisk debatterende hjemmeside” – altså en af disse “dpdh”er? ;-) Det virker ikke så catchy…

  Lars Hvidberg

  4. Nov 05 @ 09:52

Skriv en kommentar