Whitebergs noter

Lars Hvidbergs digitale hukommelse

Hvem var Prevn?

med 10 kommentarer

I forbindelse med blog-research har jeg gennemlæst det meste af den navnkundige “prevn”s weblog, og nu sidder jeg og undrer mig: Hvem var Prevn?

Det vil sige: jeg ved jo godt, hvem Prevn (muligvis: Preben) Geert Hansen skal forestille at være: en FONA-ekspedient i starten af 20erne, som har problemer med sine medmennesker, ja, sådan set bare med at forstå et ganske simple meddelelser. Prevn har en evne til at fucke alting op, som han rører ved, som dengang hvor han kommer til at lemlæste sin sambo Mikkels kat – King – så den kun kan gå til venstre (juni 2004), eller da han brænder Mikkels læderpung, eller forfølger Karoline og skriver bizarre mails til hende eller efterlader pizzaer i hendes opgang, som han er sikker på hun spiser.

Men hvem skrev historien om Prevns liv? Det er jo ikke fordi jeg har lyst til at mistænke en anden blogger, men som universitetsuddannet har jeg jo lært at tvivle på kilderne (uha!), og jeg kan godt lægge to og to sammen, og se at Prevn ikke er den, han giver sig ud for at være – men alt i alt nok er betydeligt klogere end Fona-ekspedienten Prevn Hansen. Det er jeg nok ikke den første, som har luret, så hvis der er nogen som har gjort tænkearbejdet før mig, så må de gerne sige til!

En ting til: Hvordan ender historien om Prevn? Jeg har læst indtil oktober 2004, men så forsvinder posterne i arkivet, og jeg ved ikke rigtig hvad der så sker. Jeg har hørt tale om “prevns nedtur“, men måske nogen kan forklare nærmere, hvad den bestod i?

Problemet er jo, at Prevns dagbog ikke længere findes på nettet, selvom en stor del af den findes på webarchive.org her og her.

Skrevet af Lars Hvidberg

4. November, 2005 @ 13:16

Kategorier: Web 2.0

10 kommentarer til 'Hvem var Prevn?'

Kommentarer-feed med RSS eller TrackBack til 'Hvem var Prevn?'.

 1. Jeg kender ikke Prevn, men fra Wayback Machine:

  “Why are there no recent archives in the Wayback Machine?

  We do not add pages less than 6 months after they are collected, because of the time delayed donation from Alexa. Updates can take up to 12 months in some cases.”

  Det kan være slutningen på Prevn kommer i deres arkiv senere.

  Lasse Birk Olesen

  4. Nov 05 @ 13:35

 2. Uha, det kan man jo håbe!

  Lars Hvidberg

  4. Nov 05 @ 13:41

 3. Jeg fulgte Prevn lidt på sidelinjen, og har også flere gange tænkt over hvem der mon stod bag. Jeg har hele tiden haft indtrykket af en studerende, lidt i stil med Ole Kjeld Hansen, der atår bag den geniale Roys container. Men det er svært at sige…

  Torben Sangild

  4. Nov 05 @ 21:02

 4. Kendte kendte godt Ole Kjeld Hansen, men Roys container havde jeg ikke set før. Tak for tippet! Men hvorfor skal den være så svær at læse?

  Lars Hvidberg

  5. Nov 05 @ 16:41

 5. Det er vist en del af morskaben at Roy har et sprog, der er en ubestemmelig blanding af gammelt dansk og plattysk. Et sprog som Ole Kjeld Hansen selv har opfundet, og som synes ganske konsistent. Man skal som regel høre ordene for sig for at kunne forstå hvad der står. Men egentlig skal det ikke forklares, det skal bare nydes.

  Torben Sangild

  6. Nov 05 @ 13:28

 6. LOL – Roys sprog er da herligt såvel som finurligt. Når man lige, som Torben også skriver, har vænnet sig til at sige ordene højt; det er komplet umuligt at læse indenad.

  En hel del som det vendsysselske skriftssprog. Hvis man ikke siger det, der står, så man kan høre det, er man totalt lost – det er man så muligvis alligevel, men uden at høre det går det slet ikke …

  Citizen Dane

  8. Nov 05 @ 21:01

 7. Jegh thaler dahnsch och phlyythende Jhötisck, ock can mahn icke phorsthaa dehn Schriipth, saah ere mann icke ein äghthe Bourgher, mehn ein Ahlmuhe-Mann phra Phrettherichswärck!!

  Roy Jensen

  12. Feb 08 @ 16:50

 8. Fra Frederiksværk?!?! Det er en hård dom…

  Lars Hvidberg

  12. Feb 08 @ 17:12

 9. Det var mig.

  Morten

  18. Mar 08 @ 13:04

 10. Uden pis?

  Lars Hvidberg

  18. Mar 08 @ 17:01

Skriv en kommentar