Ugen der gik, 48-2005

I bedste old school DR-stil vil jeg prøve at kigge lidt på hvad jeg egentlig har brugt tiden på her i ugen, mest på nettet. Det kan nogle gange virke som om, at tiden man bruger på nettet er lidt spildt, fordi man egentlig ikke rigtig kan huske hvad man lavede. Se det som en netdagbog, sådan som weblogs oprindeligt var tænkt.

Mandag var jeg til den sidste forelæsning i CEPOS‘ serie om den danske frihedstradition, hvis en sådan ellers findes. Henrik Gade Jensen fortalte denne gang om Poul Møller, den konservative ideolog, der endte med at sælge ud og stemme for folkepensionen, og som en del af KVR regeringen 1968-71 var med til at indføre vederstyggeligheder som kildeskatten og planlægningslovene – men indtil da kom han med nogle betragtninger om alternativet til velfærdsstaten; betragtninger der er så liberale, at han ville blive skudt ved daggry for at ytre dem i Folketinget i dag… Downloads af de fem foredrag findes her (gå ind på hver enkelt link, i bunden findes en mp3 fil).

Læst Henrik Stangerups Manden der ville være skyldig. Fremragende, inspirerende og meget morsom.

Ladet mig inspirere af forskellige wordpress-temaer. Resultatet kan bl.a. ses i sidebaren til højre med den smarte pull-down arkiv-menu.

Diskuteret udvikling med Raapil. Det endte bl.a. med at min tegnsætning blev så, dårlig, at jeg blev, smittet med Internetsygen: forkerte kommaer og ingen nutids-r’er. Hej, jeg sidder lige og skrive om det jeg har lavet, i ugen.

Set tv-versionen af Bertoluccis 1900. Rædselsfuld film, oppustet, patetisk, 70ernes udgave af 50ernes Biblical Epics, bare med socialisme i stedet for kristendom.

Set Kiss Kiss, Bang Bang. Supersjov søndagsfilm med Val Kilmer i guderollen som Gay Perry (eller er det ‘Gay Paris’?).

Fulgt “Franske tilstande”-debatten her og her hos Punditokraterne. Værd at læse for alle.

Oprettet min egen Radiostation, “Whiteberg Rocks” (på sketch-plan) på opfordring af Torben Sangild. Du kan forhåbentlig (har ikke testet den) lytte til den her.

Set at Lotte Calundann Noer er tilbage på Liberator, 1 år efter den store ‘skandale‘. Læs også ‘dreps’ vanvittige Enhedsliste-indlæg som svar på hendes opsang.

Spurgt om hvem der skrev det med de stegte vagtler, der dog viste sig at være duer.

Skrevet om Aslan, afprøvet mine irakiske holdninger, læst endnu mere om franske tilstande, og skrevet en oversigt over blogs om Bolivia.

Og sidst men ikke mindst, så har jeg jo startet den her uge-fortegnelse! Det virker sjovt indtil videre…

Det er jo i grunden en travl uge, og så har jeg slet ikke fået nævnt alt det arbejde, som jeg også har fået lavet her foran computeren, med en bizar science-fiction roman i støbeskeen. Men jeg er ved at få firkantede øjne og savner en tur til solen og de varme lande… nogen der ligger inde med en billig billet?

11 comments on “Ugen der gik, 48-2005

 1. René says:

  Det er jo nok ikke bevidst, men MEGET morsomt, at dit link til netop Torben Sangild rent faktisk linker til “Kiss Kiss, Bang Bang”. Så kan man da tale om et had/kærlighedsforhold ;-)

 2. Nå, hov, det har du da ret i. Det var en smutter, som er rettet nu. Forstår nu ikke helt hvorfor det skulle være morsomt?

 3. René says:

  Tja, det kan der jo være noget om. Så synes jeg, at det er lidt hygge-høhø. Men så heller ikke mere.

  Det var bare en meget pudsig “freudiansk forlinkning” til en person, som du lader til at synes godt om, men ikke altid er enig med. “Kiss Kiss, Bang Bang” er et, omend temmelig overdrevet, billede på det.

  Undskyld min lidt for ungdommelige overdrivelse.

 4. En “freudiansk forlinkning”? Den var ikke dårlig… den må jeg bruge en anden gang!

 5. Nu har jeg så endnu en grund til at se “Kiss Kiss, Bang Bang” – nemlig at undersøge på hvilke måder den afspejler Lars’ (ubevidste) forhold til mig. Er der mon et makkerskab mellem to personer som har en meget forskellig vinkel på tingene?

 6. Ja, det er nok for øvrigt ikke helt forkert i forhold til filmen. Problemet er naturligvis, hvem der skal være Val Kilmer…

 7. Hov, er han bøsse? Nå, den slags detaljer skal man jo ikke gå op i. Han er jo åbenbart også hårdkogt. (Har stadig ikke set filmen).

 8. Han er bøsse, men han er samtidigt en sej can-do troubleshooter – det er en bizar rolle, der virkelig løfter filmen. Tænk Wolf fra Pulp Fiction kombineret med Martin Brygmann…

 9. Eller Peter Frödin.

 10. Jeg prøver at tænke mig denne blanding, men der dukker lissom ikke nogle billeder op. Endnu en grund til at se filmen…

 11. Måske er Klaus Bondam dog en mere rimelig reference.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *