Whitebergs noter

Lars Hvidbergs digitale hukommelse

Ugen der gik, 49-2005

med 7 kommentarer

Det var en uge med mange julefrokoster, men lidt surfing har der da også været tid til:

Læst om Hugo Chavez’ fiasko-valg i Venezuela. “What If They Had An Election And Nobody Came”, her. Det er i øvrigt værd at bemærke, at de venezuelanske bloggere har holdt fanen højt i forsøget i at rapportere fra landet, hvor der bliver lagt stadigt skrappere hindringer i vejen for ytringsfriheden. Mere her og her.

Søgt Arne And på nettet, forledt af Disney/Aslan historien, og den fantastiske Air Pirates-historie. Husk Arne And, der blev nødt til at gå rundt med et falskt næb for at undgå Disneys advokater! Husk Gummi T!

Læst Persepolis/Min iranske barndom, tegneserien om en iransk pige, der vokser op under revolutionen i 1979, men må søge tilflugt i Østrig fra de forrykte mullaher. Enkel, men udtryksfuld stil og en gribende historie. Glæder mig til 2eren.

Tænkt lidt over om der findes nye klassikere – hos Punditokraterne. Læst samme sted om de totalitære menneskerettighedsforkæmpere hos FN.

Læst Johans kommentarer om at nu må det være nok med protesterne over Jyllands-Posten. Læst at Raapil måske (også) er ved at komme på andre tanker, selvom det ikke er helt præcist hvilke. Min kommentar: Hvorfor skal de totalitære tanker fylde så meget i Islam, og hvad skal vi gøre ved det? Når selv en mand som Erdogan kan sige, at hans tro er vigtigere end min ytringsfrihed, så er det svært at være optimisitisk mht. de moderate muslimer som skal redde os (og hinanden) fra ekstremisterne.

Læst Mads Brügger og Nikolaj Thomassens bog Ingen kender DAGEN, historien bag om den skandaleombruste avis. Tror jeg skriver en post senere i dag, for Peter Linck skylder mig vist egentlig stadig nogle jazz-cd’er i et introduktionstilbud, som jeg aldrig fik.

Skrevet under på denne underskriftsindsamling for prostitueredes rettigheder.

Intet andet? Ikke mere tid nu i hvert fald…

Skrevet af Lars Hvidberg

12. December, 2005 @ 09:20

Kategorier: Denne blog,Ego

7 kommentarer til 'Ugen der gik, 49-2005'

Kommentarer-feed med RSS eller TrackBack til 'Ugen der gik, 49-2005'.

 1. Du kan rolig glæde dig til Persepolis 2 (det skal vel ikke forstås, som du venter på den? Den er skam på gaden allerede). Den er helt henne ved hegnet og faktisk bedre end #1, hvis du spørger mig, selv om de fleste vist ikke er enige med mig i det.

  Thomas S

  12. Dec 05 @ 13:21

 2. Jeg glæder mig til at den kommer på biblioteket… har ikke råd til at betale 200 dask for en tegneserie lige i øjeblikket.

  Udtrykket “helt henne ved hegnet” kendte jeg ikke. Det er sejt.

  Lars Hvidberg

  12. Dec 05 @ 14:01

 3. Læst at Raapil måske (også) er ved at komme på andre tanker, selvom det ikke er helt præcist hvilke. Min kommentar: Hvorfor skal de totalitære tanker fylde så meget i Islam, og hvad skal vi gøre ved det?

  Ved det ikke, og ved faktisk heller ikke hvilke andre tanker, jeg er ved at komme på. Men at vi ingen gode forklaringer har, skal vel ikke få os til at vælge de dårlige?

  Raapil

  12. Dec 05 @ 23:35

 4. Jeg har nu ikke rigtig ændret holdning til Jyllands-Postens tegninger. Jeg er stadigvæk af den opfattelse, at diskussionen omkring Jyllands-Posten oprindeligt kunne handle om to ting. Den ene ting er hvorvidt folk opfører sig anstændigt og sagligt overfor særligt muslimer. Den anden ting er om man må bruge ytringsfriheden til at støde andre. Desværre har et utal af muslimer (ja, det er dem, der har bestemt knudepunktet) fået diskussionen til at handle om det andet punkt. Det handler ikke om en høvisk og passende debat, men om hvad staten skal blande sig i. Og hvis de fleste muslimer vil diskutere statsindgreb i en vigtig frihedsrettighed, så skal jeg nok komme med et ufølsomt bidrag til den diskussion.

  Derudover er Jyllands-Postens tegninger ikke det mest forargelige og stigmatiserende, der er blevet frembragt i den danske offentlighed overfor muslimer i den seneste rum tid. Langt fra faktisk. Det hysteriske råb på statslig indblanding er faktisk mere usmagelig i min optik.

  Johan Espersen

  13. Dec 05 @ 00:59

 5. Raapil og Johan, den er god med jer. I er nogle vendekåber, der er blevet muslimhadere over night. Vi ses på Uriasposten…

  Lars Hvidberg

  13. Dec 05 @ 11:32

 6. Thomas: Jeg forærede min kæreste Persepolis 2 i julegave, og det var virkelig en glædelig gave – for os begge to. Jeg tror nu nok jeg foretrækker 1’eren, men jeg er tilgengæld sikker på, at jeg skal genlæse begge to inden længe.

  Lars Hvidberg

  20. Jan 06 @ 11:39

 7. Den slags gaver kender jeg godt. Min lillesøster har fået for mange ting, jeg gerne ville kigge hende over skulderen på, gennem tiden ;-) Jeg skal også gelæse dem på et tidspunkt, men jeg tror, jeg lader dem stå og modne et år eller to i hylden først.

  Thomas S

  21. Jan 06 @ 09:32

Skriv en kommentar