Whitebergs noter

Lars Hvidbergs digitale hukommelse

Ugen der gik, 50-2005

med 5 kommentarer

Fik rodet mig ud i en debat hos Uriasposten, om gamle Ole Hyltoft, der endnu engang kommer med sit ordskvalder om den særlige danske, nationale samhørighed, der forpligter os på velfærdsstaten og til at sige nej til muslimer. Det er naturligvis en kamp mod vindmøller, men jeg bliver simpelthen så træt af det der pladder. Raapil og Kim Møller fra Uriasposten udveksler for øvrigt knubbede ord endnu engang. Debatten fortsætter endnu mere absurd her. Jeg må indrømme, at hvor jeg engang troede, at ‘islamkritikerne’ kun var ude efter ekstremisterne, må jeg efterhånden indse, at de tilsyneladende mener, at inde i enhver muslim gemmer sig en ekstremist med en bombe. Det holder ikke.

Observeret at Borat har fået problemer.

Set Mit liv som hund, som jeg egentlig var en smulet skuffet over, men det skyldes måske ikke mindst, at man har set så mange film efterfølge skabelonen med en lille dreng, der i voice over forklarer hvordan han i sit eget skæve univers overvinder verdens ondskab i form af morens/farens/bedstemorens/indsæt selvs/ død. Det er især en yndet øvelse for unge instruktører, der ikke har noget selvstændigt at byde på, og nu må det altså snart være slut. Ok, det er en fin film og jeg var rørt, men kedede mig også en smule.

Set King Kong. Rimelig rar, rimelig rå. Endnu en triumf for Peter Jackson. Læs bl.a. ellers yderst kritiske A. O. Scott fra New York Times, bladet der efter min ydmyge mening har USAs bedste og mest kritiske filmanmeldere, og altid glimrende Roger Ebert.

Ville have skrevet noget om det succesfulde valg i Irak. Men det har Jesper Lau Hansen fra Punditokraterne allerede gjort. Fint arbejde.

Læst om det irakiske valg på bl.a. Iraq The Model, der altid er god at blive klog af. Mange fine billeder af lilla fingre og glade mennesker.

Læst en af de omfattende miljø-debatter Christoffer Bugge Harder stædigt og beundringsværdigt igangsætter på Liberator. Denne gang kom der virkelig kød på bordet, både sagligt og usagligt flæsk.

Skrevet af Lars Hvidberg

18. December, 2005 @ 22:00

Kategorier: Denne blog,Ego,Web 2.0

5 kommentarer til 'Ugen der gik, 50-2005'

Kommentarer-feed med RSS eller TrackBack til 'Ugen der gik, 50-2005'.

 1. Hvor jeg engang troede, at Lars Hvidberg kun var ude efter ekstremisterne, må jeg efterhånden indse, at han tilsyneladende mener, at inde i enhver islamkritiker gemmer sig en ekstremist uden evne til at skelne mellem generaliseringer og kategoriseringer.

  Sebastian

  19. Dec 05 @ 09:49

 2. Du må jo have følt dig ramt?

  Lars Hvidberg

  19. Dec 05 @ 10:13

 3. Ikke personligt!

  Hvad med dig?

  Sebastian

  20. Dec 05 @ 17:16

 4. Ikke spor.

  Lars Hvidberg

  20. Dec 05 @ 17:23

 5. …kommer det fra Sebastian, der tidligere har udtalt at islam burde forbydes og at nuancer forplumrer debatten. (Det var ovre på Hairpin Bend).

  Torben Sangild

  23. Dec 05 @ 11:32

Skriv en kommentar