Whitebergs noter

Lars Hvidbergs digitale hukommelse

“De leger med ilden”

skriv en kommentar

Iraq The Model rapporterer om store uregelmæssigheder i optællingen af stemmer fra det irakiske valg, hvilket sætter spørgsmålstegn ved den uafhængige valgkommissions uafhængighed af UIA, det shiamuslimske parti, der støttes af al-Sistani og muligvis af Iran. Fx kommer resultaterne pludselig dumpende 10 dage før det var annonceret og i løbet af få timer nedjusteres UIAs stemmer i Bagdad med 100.000 stemmer. Fordi der er klager? Kan man vilkårligt sætte stemmetallet efter folkestemningen? Andre steder har en lokal, magtfuld sheik kun fået 17 stemmer, hvilket er mærkværdigt, da man skal stille med 500 underskrifter for overhovedet at få opstillingsret. Hvis beskyldningerne holder, varsler det dårlige tider for Iraks fremtid som demokrati. Er UIA virkelig så ivrige for at få absolut flertal (hvilket de ikke er projicerede til at få, hvis alt går ordentligt til), at de vil tabe hele processen på gulvet? Idioter.

Skrevet af Lars Hvidberg

20. December, 2005 @ 17:10

Kategorier: Politik og etik

Tagged med

Skriv en kommentar