Whitebergs noter

Lars Hvidbergs digitale hukommelse

Hvad tæller tælleren?

med 14 kommentarer

En bekendelse: Jeg elsker min besøgstæller – min counter. Det er utroligt tilfredsstillende hver dag at kunne se den gå op og op og op. Det er selvfølgelig et egotrip (lige noget for de grådige og selvcentrerede ultraliberalister), men det er også en bekræftelse på, at man skriver noget som folk gider at læse. (Jeg ved godt du er derude mor, men du besøger vel trods alt ikke min weblog 70 gange om dagen?). Alternativt kan det selvfølgelig bare betyde, at man er god til at lancere søgeord, som google finder. Da jeg bragte et billede af Wafah Dufour steg antallet af google-søgninger på min side markant (og jeg husker engang hvor de fleste google søgninger på en noget mere ubehagelig måde var “video halshugninger irak”).

Men én ting er søgninger og læsere, noget helt andet er tælleren, der tæller trafikken. Hvad måler den egentlig? Er tallet realistisk i forhold til hvor mange der faktisk bruger webloggen? Igennem et godt stykke tid har jeg brugt Blogpatrol, Chart.dk og Peak.dk. Problemet er bare, at tallene er vidt forskellige – blogpatrol det laveste, chart og peak betydeligt højere (men heller ikke ens). For nylig har jeg så føjet Sitemeter til listen, fordi tælleren her har nogle sjove features, som fx et fint verdenskort med små nåleprikker for besøgende – ligesom på et gammeldags krigskort. Jeg kan allerede se, at tallene for sitemeter er meget højere end for fx blogpatrol – også selvom jeg er 100 % sikker på, at ingen af sitene tæller mine egne besøg (det ville jo være snyd). Jeg er nu langt over de 70 daglige læsere, hvilket er en markant stigning. Men er det en reel stigning, eller tæller tælleren blot på en ny måde?

Nå, det jeg egentlig ville frem til er RSS-teknologiens betydning for besøgstælleren. Nu ved jeg ikke hvor mange af mine læsere, der bruger RSS til at læse min weblog, men dem der gør snyder sig jo på denne måde uden om tælleren. Den er placeret på forsiden af bloggen, men RSS giver adgang til selve posteringen, hvor der ikke sidder nogen tæller. Betyder det så, at læsningen ikke bliver registreret? Desuden: hvis man læser i selve RSS-readeren, så kommer man slet ikke ind på siden. Hvis det er tilfældet, og hvis flere og flere læsere – som man må regne med – går over til en eller anden variant af RSS, så bliver besøgstælleren voldsomt nedjusteret, og dens i forvejen hårdt prøvede usikkerhed bliver endnu mere invaliderende.

Nå, men det gode er, at der sikkert allerede findes løsninger derude på den slags problemer. Nogen der kender dem?

Skrevet af Lars Hvidberg

5. January, 2006 @ 09:27

Kategorier: Denne blog,Web 2.0

14 kommentarer til 'Hvad tæller tælleren?'

Kommentarer-feed med RSS eller TrackBack til 'Hvad tæller tælleren?'.

 1. Hvis du tilføjer din “sidebar” til siderne med enkelte posteringer kan du vel egentlig løse RSS situationen.

  Uden at kende dit template-layout, vover jeg alligevel pelsen. Du kan måske nøjes med at indsætte:

  – før den nederste linie, hvor der står

  – i filen

  single.php

  – der også kaldes

  Post Template

  Damn, I’m on a rush

  Men måske virker det ikke på grund af noget CSS omkring narrow- og widecolomn

  Nicolai

  6. Jan 06 @ 18:26

 2. UPS

  Den kode jeg skrev vil åbenbart ikke dukke frem. Det er ikke fordi jeg på bedste spionvis skriver med citronsaft.

  Jeg prøver at lave lidt mellemrum med underscore (_) i teksten og håber det virker. Der skulle altså have stået:

  […]

  – før den nederste linie, hvor der står

  – i filen

  […]

  Udskift _?_ med ?

  Og med krydsede fingre klikker jeg nu på “Kommenter!”

  Nicolai

  6. Jan 06 @ 19:00

 3. Ok glem det.

  I surrender to the code warriors.

  Nicolai

  6. Jan 06 @ 19:02

 4. Øv, det lød ellers spændende.

  Lars Hvidberg

  6. Jan 06 @ 19:17

 5. Angående rss har jeg for øvrigt fundet et interessant indlæg her. Har dog ikke prøvet metoden selv.

  Lars Hvidberg

  6. Jan 06 @ 19:20

 6. Når man læser i RSS, kan man ikke læse al teksten i et indlæg, men så kan man gå direkte til siden for det enkelte link (aka permalink).

  Men på siderne for de enkelte indlæg lader det til at der ikke er nogle tællere. De er kun på forsiden. Så der kunne du evt. tilføje en tæller, for at få de besøg med i statistikken

  Lau Taarnskov

  7. Jan 06 @ 02:14

 7. Jeg mener faktisk, at jeg har forsøgt mig med at indsætte sitemeter-tælleren i single.php, men uden det har givet resultat – muligvis fordi tælleren er sat til at måle på hovedsiden. Men jeg skal eksperimentere lidt mere med det.

  Lars Hvidberg

  7. Jan 06 @ 10:59

 8. Lars – jeg ved ikke, om det virker for dig, men det virkede for mig:

  I “Archives” skabelonen tilføjede jeg slet og ret

  mellem den sidste og

  Så loader den sidebar’en (hvor mine tællere er placeret, jeg kan i øvrigt også anbefale Statscounter.com) også i enkeltpostvisningen.

  Mvh

  Citizen Dane

  7. Jan 06 @ 20:34

 9. Ja, godt så. Den åd al koden :D

  Jeg tilføjede

  ?php get_sidebar(); ?

  mellem den sidste

  /div og

  ?php get_footer(); ?

  Hvor du så lige skal tilføje en “” før og efter php-funktionskaldet.

  Citizen Dane

  7. Jan 06 @ 20:36

 10. Aaaarrrrggghhhh!

  Før funktionskaldet skal der stå en “mindre end” og efter funktionskaldet skal der stå en “større end”.

  Men kig i skabelonen, så giver det sig selv, hvad der er, der skal stå …

  Citizen Dane

  7. Jan 06 @ 20:37

 11. Jeg tror der sker det med koden, når den skrives i kommentarfeltet, at programmet ser det man skriver som html-tags, der skal fortolkes. Det er jo besværligt. Der er sikkert et eller andet man kan sætte ind før og efter, for at det ikke sker.

  Tak for tippet i øvrigt (hvis jeg ellers har forstået det rigtigt). Jeg vil eksperimentere med det i løbet af i dag.

  Lars Hvidberg

  8. Jan 06 @ 10:56

 12. Måske denne Google-service http://www.google.com/analytics/ kan være et interessant tiltag til listen af tællere :) Desværre er der stop for tilmeldinger (i typisk Google-stil), men det ser interessant ud.

  MVH

  Jakob

  PS: Hvornår er det “vi” skal spille Civ

  Jakob

  9. Jan 06 @ 19:27

 13. Citizen: Jeg forsøgte at indsætte koden, men af en eller anden grund, så tog den kun halvdelen af sidebaren med. Jeg ved ikke lige, hvad problemet er, men vil prøve at undersøge det… Kan godt ske, at det tager lidt tid.

  Lars Hvidberg

  10. Jan 06 @ 17:47

 14. En mulig løsning er vel også at sætte dine tællere i footer.php

  Den bliver jo kaldt på alle sider.

  Nicolai

  15. Jan 06 @ 14:31

Skriv en kommentar