Whitebergs noter

Lars Hvidbergs digitale hukommelse

Er alle muslimerne sure på os?

med 8 kommentarer

Skrevet af Lars Hvidberg

21. February, 2006 @ 22:54

Kategorier: Politik og etik

8 kommentarer til 'Er alle muslimerne sure på os?'

Kommentarer-feed med RSS eller TrackBack til 'Er alle muslimerne sure på os?'.

 1. Han er sej! En kynisk sandabe!

  Abekongen

  22. Feb 06 @ 10:28

 2. en følsom sandabe?

  abekongens sjælefrænde?

  morten wilken

  22. Feb 06 @ 12:41

 3. Seriøst, han virker meget velovervejet og velargumenterende.

  Det eneste problem med ham er at han prædiker for koret (hvis man kan sige det på dansk?), Han burde jo skrive på arabisk og søge dialogen med dem der er sure, eller bliver det mest rygklapperi.

  morten wilken

  22. Feb 06 @ 12:42

 4. Den følsomme sandabe er top-dog i den arabiske blogosfære – og linker til mange andre gode folk.

  Jeg ved ikke om han også skriver på arabisk, men det er der da andre der gør – men dem kan jeg ikke læse. Du må jo i øvrigt huske på, at det potentielt er ret farligt at skrive som han gør, især på arabisk. Ansvarsklausulen er jo særdeles udvidet i den arabiske verden.

  Lars Hvidberg

  22. Feb 06 @ 18:04

 5. Lars, sandt nok at det kan være farligt at udtrykke sig i totalitære regimer, men er han i forvejen ikke anonym? Og det er vel ikke mindre farligt at skrive på engelsk end på arabisk?

  Det er godt at se at der er rationelle røster i mellemøsten også, og på den måde er det fint. Jeg hæfter mig mest ved at 90% af kommentarerne til hans indlæg er af typen “godt sagt” og “jeg er enig”, (jeg var ved at lægge sådan en kommentar selv).

  Det ville være rart at høre nogle argumenter fra de sure, i stedet for slagord og vold.

  morten wilken

  23. Feb 06 @ 21:40

 6. Morten, jeg tror man i de lande skal passe rigtig meget på, hvad man siger på det lokale sprog, også selvom nettet sikrer en vis grad af anonymitet. Der er flere sager med fx iranske webloggere, der er røget i fængsel for noget de har skrevet. Jeg tror også, at mange mellemøstlige bloggere skriver på engelsk, fordi de så kommer ud til et verdenspublikum. Hvis man sidder i et land, hvor den offentlige diskussion er lukket ned og undertrykt, så har man brug for at komme ud og blive bekræftet i, at der også findes fornuftige mennesker derude, når at ytre sig derhjemme er som at slå i en dyne. Man skriver jo nok primært for sin egen skyld, når det kommer til stykket.

  Et eksempel på folk, der har forsøgt at begå sig i ‘begge verdener’ er brødrene bag Iraq The Model, som ganske vist skriver på engelsk og får mange rygklappende kommentarer, men som også – bl.a. på grund af den opbakning de fik på bloggen – startede et politisk parti og blander sig i debatten. De har bla. været med til at udforme et arabisk weblog-værktøj, som almindelige arabere kan bruge.

  Lars Hvidberg

  24. Feb 06 @ 09:47

 7. Morten, det er den “humanistiske fejlslutning” at tro, at man i sidste ende altid kan tale og argumentere sig til rette med alle andre mennesker og kulturer, når bare man “gør det rigtigt”. Et af de grundlæggende problemer mellem Vesten og de mere fundamentalistiske dele af Mellemøsten er netop, at man ikke kan finde en fælles diskurs, og at samme dele af Mellemøsten slet ikke ønsker dialogen som løsning, fordi den jo netop baserer sig på vores værdier om tolerence, åbenhed og ytringsfrihed.

  Abekongen

  24. Feb 06 @ 10:04

 8. I øvrigt mener jeg ikke, at uviljen til dialog er en særlig egenskab ved Islam eller overhovedet en egenskab ved Islam i den moderate form. Men det er en egenskab ved alt, der er dogmatisk og totalitært, og ved uvidenhed, der tror det er vidende, men “bare” ikke gider lytte til “usandheder”, “vrøvl” og “provokationer”.

  Abekongen

  25. Feb 06 @ 12:20

Skriv en kommentar