Whitebergs noter

Lars Hvidbergs digitale hukommelse

Nu bliver de sure i Iran

med 1 kommentar

boomka.org

Vi får ofte at vide af visse muslimske lærde, at mens Muhammed er hellig for muslimer, så har ‘vi i vesten’ også vores helligheder, fx ytringsfriheden og Holocaust. Nu er det jo noget malplaceret at hævde, at ytringsfriheden skulle være en slags guddom, idet den grunder sig på nogle helt andre argumenter end religiøs tro – først og fremmest i den forstand, at det overhovedet lader sig gøre at argumentere frem og tilbage om ytringsfriheden; den er primært rationelt funderet, hvorimod religion hovedsageligt er begrundet på andre måder. Jeg tror, de fleste ser ytringsfriheden som en praktisk og fordelagtig indretning, der sikrer et frit samfund med fri meningsudveksling, ikke som noget ‘helligt’. Nå, videre…

Ok, med Holocaust er den sværere. David Irving har lige fået tre års fængsel for Holocaust-benægtelse, og hvis det ikke er en krænkelse af ytringsfriheden, så ved jeg ikke hvad det er. Det forhold ser mange muslimer som dobbeltmoral og de spørger “Hvorfor må I gøre grin med vores profet, når vi ikke må gøre grin med jeres Holocaust?” – og det er jo sandt nok i forhold til lande, der har i deres lovgivning, at Holocaust-benægtelse er ulovlig. (At Danmark så ikke har en sådan lov, er en anden sag.) Derfor annoncerede en iransk avis med vanlig takt og fingerspidsfornemmelse da også en Holocaust-tegning-konkurrence, for at se om vi kunne klare det. Så vidt vides er endnu ingen iranske ambassader blevet smadret. Men det kan det være det kommer. Imidlertid er jøderne – åh, de forbandede zionister – kommet redaktør Hamsharhis naragtige idé i forkøbet, ved nemlig selv at tegne de tegninger, der skal tegnes om det emne. Du kan se dem på boomka.org

Så stik piben ind, mester redaktør. Det er stadig dig og dine venner, der har hyklerhatten på. Eller som en kommentator på boomka.org skriver:

I think it’s great that you guys are doing this. This shows the world yet another way that Jews are different from the Muzzies; we can make fun of ourselves.

We also don’t send our children to blow themselves up in pizza shops, but that’s another subject entirely.

Skrevet af Lars Hvidberg

10. March, 2006 @ 21:36

Kategorier: Politik og etik

1 kommentar til 'Nu bliver de sure i Iran'

Kommentarer-feed med RSS eller TrackBack til 'Nu bliver de sure i Iran'.

  1. hvad kan man sige :

    heh :-)

    mads

    11. Mar 06 @ 00:07

Skriv en kommentar