Whitebergs noter

Lars Hvidbergs digitale hukommelse

All Hail The Economist

med 3 kommentarer

Jeg kan faktisk ikke rigtig få armene ned, efter jeg har investeret i et abonnement på The Economist. Bladet kommer hver lørdag med posten og er simpelthen smækfyldt med interessante artikler med overraskende vinkler og lødige analyser. The Economist har en klar liberal agenda, der går helt tilbage til 1843, hvor det første gang udkom, men linjen er 3/4 fakta og 1/4 kommentar. Næsten endnu bedre får man med et abonnement (der ikke behøver koste meget mere end 700 kr hos Nordic Subscriptions) adgang til den fulde database på nettet, hvor der også findes nyhedsopdateringer, og forskellige lande-oversigter. Det er simpelthen fremragende, velskrevet og frem for alt lødigt og informativt.

I det nyeste nummer er der fx en interessant artikel om den kommende deling af Jerusalem, hvis Olmerts delingsplan står til troende. En plan der desværre næppe på trods af sin defintive karakter vil være sidste skud i den sag. Der er også en analyse af Europas sorte uge med et uafgjort valg i Italien og politisk impotens i Frankrig (der krydres med en ironisk forside i den europæiske udgave, af et Bosch-maleri af europæiske munke, der steger i deres eget fedt). Glædelig var også en god analyse af sydamerikansk politik, hvor den tilsyneladende venstredrejning karakteriseres som populismens genkomst – eller hvordan der er mere Mussolini end Marx i folk som Chavez, Morales og Humala. På trods af sin polemiske titel er det dog en helt igennem reel analyse, der drager gode sammenligninger mellem sydamerikanske statsfædre som Peron og Paz Estenssoro (Bolivia) og nutidens politikere. Den afsluttende svada er værd at citere:

One big reason for populism’s persistence is the extreme inequality in the region. That reduces the appeal of incremental reform and increases that of messianic leaders who promise a new world. Yet populism has done little to reduce income inequality.

A second driver of populism has been Latin America’s wealth of natural resources. Many Latin Americans believe that their countries are rich, whereas in truth they are not. Populists blame poverty on corruption, on a grasping oligarchy or, nowadays, on multinational oil or mining companies. That often plays well at the ballot box. But it is a misdiagnosis. Countries develop through a mixture of the right policies and the right institutions. Whatever their past achievements, the populists are leading Latin America down a blind alley.

Se så at få tegnet det abonnement!

Skrevet af Lars Hvidberg

21. April, 2006 @ 10:53

Kategorier: Ego,Politik og etik

3 kommentarer til 'All Hail The Economist'

Kommentarer-feed med RSS eller TrackBack til 'All Hail The Economist'.

 1. Is already there, is already doing that! Wikipedia har i øvrigt en ikke mindre end fremragende artikel om dette noble magasin: http://en.wikipedia.org/wiki/The_economist

  Thomas Emil Hansen

  22. Apr 06 @ 01:34

 2. Har en tid overvejet at skifte mit avisabonnement ud med noget lidt mere eksotisk… Jeg er åbenbart så tilpas påvirkelig, at beslutningen nu er truffet. Jeg var ikke klar over, at economist var så ideelt formet efter mit hoved…

  Næste måned når SU’en kommer flyvende, så ved jeg hvad de første 70$ vil gå til! Tak for pointeren.

  Karl Georg Friesmose

  23. Apr 06 @ 07:24

 3. Det er den rette beslutning!

  Lars Hvidberg

  23. Apr 06 @ 09:24

Skriv en kommentar