Whitebergs noter

Lars Hvidbergs digitale hukommelse

Dagens citat

med 4 kommentarer

Det er allerede bragt før, men det er bare så passende netop i dag med den store “demo”, som måske også kunne kaldes “Bind Mig, Elsk Mig”:

Jeg mener at kunne huske, at det engang i den fjerne fortid var en ønsketanke på venstrefløjen at befri menneskene fra deres umyndighed. Men hvorfor tilbedelsen af staten i mange lande (…) er blevet en venstreorienteret trosbekendelse, mens trangen til selvbestemmelse er blevet indbegrebet af borgerlig forstokkethed – det har jeg egentlig aldrig helt forstået.

– Hans Magnus Enzensberger (“Åh, Europa”, p. 21)

Skrevet af Lars Hvidberg

17. May, 2006 @ 08:15

Kategorier: Politik og etik

4 kommentarer til 'Dagens citat'

Kommentarer-feed med RSS eller TrackBack til 'Dagens citat'.

 1. Godt tankevækkende citat… Men det skal vel nævnes at de kommunistiske stater kun var et mellemled før det kommunistiske utopi kunne opnåes, for i sin rene form er kommunismen egentlig statsløs. En skam at det aldrig kom så vidt ;)

  Jonas

  20. May 06 @ 13:49

 2. Det kan du selvfølgelig have ret i, men jeg tror mest at citatet (der er skrevet i forbindelse med et essay om de svenske socaldemokrater) skal ses som en ironiseren over, at stadig større dele af venstrefløjen har mistet evnen til at se det formynderiske og passiviserende i overførselsindkomsterne. Vi skal alligevel ikke længere tilbage end 70’erne hvor der var en eller anden tanke på venstrefløjen om, at det kunne være godt at klare sig selv, og at understøttelse ikke var et entydigt positivt fænomen. I dag er det accepteret langt ind i Enhedslisten at indbegrebet af det gode samfund er mange mennesker på overførslesindkomster. Rør ikke ved dem! De er den danske sjæl! Egoist!

  Lars Hvidberg

  20. May 06 @ 14:05

 3. Enhedslisten ønsker at ændre på arbejdsmarkedet således at folk, der nu nedslides og tvinges ud af arbejdsmarkedet istedet kan forblive på arbejdsmarkedet.

  Enhedslisten ønsker seniorordninger så ældre kan fortsætte på arbejdsmarkedet istedet for at gå på tvungen førtidspension og tvungen efterløn.

  Enhedslisten ønsker at tvinge arbejdsgivere til at sikre de ældre arbejdspladser istedet for at afskedige dem.

  Enhedslisten ønsker skærpede arbv

  ejdsmiljøregler så arbejdsulykker undgås.

  Enhedslisten ønsker f.eks. flere hænder til Ældreområdet og børnepasning således at flere er i arbejde og samtidig udfører forbedret offentlig service.

  Enhedslisten går ind for servicejobs hvor folk over 48 er sikret beskæftigelse istedet for dagpenge.

  Enhedslisten støtter hjemmeserviceordningen, hvor folk arbejder i private virksomheder istedet for at modtage overførselsindkomster.

  Bjarne Thyregod

  29. May 06 @ 15:13

 4. Og Enhedslisten håber hver gang, at lige præcis den rigtige mængde statslige tvang og omfordeling, kan opfylde det gode formål.

  Lars Hvidberg

  29. May 06 @ 15:16

Skriv en kommentar