Whitebergs noter

Lars Hvidbergs digitale hukommelse

Internettet består af rør … eller noget

med 8 kommentarer

Lige nu diskuterer det amerikanske senat regulering af internettet med den såkaldte Net Neutrality act (som jeg rent ud sagt ikke aner, hvad går ud på). Men hør her hvilke vise ord, Senator Stevens (R-Alaska) har at sige om internettet. En udskrift af den gode senators viden om det internet, han skal regulere (oprindelig speak her): (Bemærk: Bonus i bunden!)

There’s one company now you can sign up and you can get a movie delivered to your house daily by delivery service. Okay. And currently it comes to your house, it gets put in the mail box when you get home and you change your order but you pay for that, right.

But this service isn’t going to go through the internet and what you do is you just go to a place on the internet and you order your movie and guess what you can order ten of them delivered to you and the delivery charge is free.

Ten of them streaming across that internet and what happens to your own personal internet? I just the other day got, an internet was sent by my staff at 10 o’clock in the morning on Friday and I just got it yesterday. Why? Because it got tangled up with all these things going on the internet commercially.

So you want to talk about the consumer? Let’s talk about you and me. We use this internet to communicate and we aren’t using it for commercial purposes.

We aren’t earning anything by going on that internet. Now I’m not saying you have to or you want to discrimnate against those people […]

The regulatory approach is wrong. Your approach is regulatory in the sense that it says “No one can charge anyone for massively invading this world of the internet”. No, I’m not finished. I want people to understand my position, I’m not going to take a lot of time. [?]

They want to deliver vast amounts of information over the internet. And again, the internet is not something you just dump something on. It’s not a truck. It’s a series of tubes.

And if you don’t understand those tubes can be filled and if they are filled, when you put your message in, it gets in line and its going to be delayed by anyone that puts into that tube enormous amounts of material, enormous amounts of material.

Now we have a separate Department of Defense internet now, did you know that? Do you know why? Because they have to have theirs delivered immediately. They can’t afford getting delayed by other people.

[…]

Now I think these people are arguing whether they should be able to dump all that stuff on the internet ought to consider if they should develop a system themselves.

Maybe there is a place for a commercial net but it’s not using what consumers use every day. It’s not using the messaging service that is essential to small businesses, to our operation of families.

The whole concept is that we should not go into this until someone shows that there is something that has been done that really is a viloation of net neutraility that hits you and me.

Der forekom muligvis uforståeligheder, vi beklager. Men husk: de regulerer jo til fællesskabets bedste! Se også Jon Stewarts satiriske behandling af hvad der er så uhyggeligt, at det kun kan være sandt.

Skrevet af Lars Hvidberg

18. July, 2006 @ 20:23

8 kommentarer til 'Internettet består af rør … eller noget'

Kommentarer-feed med RSS eller TrackBack til 'Internettet består af rør … eller noget'.

 1. Hehe, syret og lidt skræmmende, at folk med så ringe viden om et emne lovgiver om dette.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Network_neutrality

  MVH

  Jakob

  Jakob

  18. Jul 06 @ 21:02

 2. Lewrockwells kommentar til hvorfor det alligevel kan være en fordel at det ikke er landets bedste folk deres tid i den offentlige sektors tjeneste:

  http://www.lewrockwell.com/rockwell/stevens-dumb.html

  Now, the proponents of net neutrality have effectively turned the Senator’s gaffes into one nice point: how can the government be charged with regulating the internet when the decision makers themselves know next to nothing about the topic?

  Of course this has been true for decades. It’s been a very long time since the “best and brightest” were seen anywhere near the halls of government. Especially in the area of technology, the brains are in the private sector, and the government gets the people interested in power and manipulation of the public mind, which is to say, it gets the dregs.

  Most people regret this trend. But in fact, it has its advantages. Why would we want a person with genuine talent to squander his or her abilities in the service of an unworkable system like government management? In the private sector, their brains serve the public; in the so-called public sector, their brains serve the state.

  Rasmus

  18. Jul 06 @ 21:19

 3. Jon Stewart holder. Jeg må fuldt ud overgive mig til hans spidning af nonsenssproget om the internets. Herligt.

  Ang. Net Neutrality generelt, så har jeg på fornemmelsen, at det er noget, som du kunne interessere dig for. Ja, måske endda have en mening om.

  Så vidt jeg har forstået handler det om, at “The Net Neutrality Bill” skal begrænse en eksisterende forretningsmulighed vedr. levering af data over nettet.

  Hvis jeg har fattet problematikken korrekt, kan den måske skitseres ved hjlæp af en supermarkedsanalogi omkring køkultur. I supermarkedet vælger vi varer på hylderne og går til kassen for at betale dem. Nu er det sådan, at der ved kassen ofte, for ikke at sige altid, opstår kø. Og vi må pænt vente til det bliver vores tur til at betale, før vi kan købe varene. På samme måde kan der opstå kø på nettet og vi må vente til det bliver vores tur til at modtage data.

  Ønsket med “The Net Neutrality Bill” er at man vil forhindre muligheden for at betale sig frem i køen. Altså foretage en prioritering af, hvem man helst vil handle med først, så at sige.

  Se det, må lige være noget for en liberalist.

  Jeg kan se, at Jacob peger på et wikipediaopslag. Det må jeg helle kigge nærmere på.

  Nicolai

  18. Jul 06 @ 21:41

 4. Tak til alle for en hurtig tilbagemelding. Nogle gange bliver jeg virkelig forbløffet over, hvor hurtigt – nærmest simultant – informationen kører på nettet, og hvor hurtigt man kan få svar på et eller andet. Dårligt nok har jeg skrevet noget om Net Neutrality, før jeg har fået så mange inputs, at jeg ved mere om det end jeg selv ville kunne læse mig til på den dobbelte tid – selv Rockwell har været der. NN lyder i øvrigt som en spændende problematik.

  Man siger, at med en blog kan alle udtrykke sig. Men måske er det bedre at sige, at med en blog kan alle få svar? Jeg oplever i hvert fald tit at få mere at vide af mine læsere, når jeg skriver om noget. Det er jo fremragende!

  Lars Hvidberg

  18. Jul 06 @ 21:46

 5. Nu er den kære senator blevet remixet http://alternet.org/blogs/peek/38797/

  Dog godt nok i noget middelmådig elektro musik der ville være værdig på et sodavands diskotek her i Næstved.

  Mads

  19. Jul 06 @ 00:16

 6. Nogle gange bliver jeg virkelig forbløffet over, hvor hurtigt – nærmest simultant – informationen kører på nettet

  Det kan jeg godt forklare. Det er fordi de har lagt nogle meget tykke rør ned som kan transportere op til flere varer på én gang. Hvis de vel at mærke ikke er større end en hest. Og det er kommentarer som bekendt ikke.

  Torben Sangild

  20. Jul 06 @ 09:14

 7. Det er rigtigt, så husk at I må ikke skrive for store beskeder. Så tilstopper de rørene!

  Lars Hvidberg

  20. Jul 06 @ 15:16

 8. Ny lingo set på Reason: “The tubes” aka. “the internet”.

  http://www.reason.com/hitandrun/2006/07/this_is_my_info.shtml

  Thomas S

  20. Jul 06 @ 21:25

Skriv en kommentar