Whitebergs noter

Lars Hvidbergs digitale hukommelse

Sommerovervejelser

med 3 kommentarer

Phew, temperaturen her i Boston er lige nu 35 grader celsius, og senere i dag kommer vi op omkring de 38. Det er kropstemperatur. Så kan man ikke engang svede. På grund af den høje fugtighed, kan det føles som over 40. Om natten når vi ikke ned under 25 celsius. Den fashionable indkøbsgade Newbury Street er forladt. Ingen sidder på udendørscafeerne. De gemmer sig derhjemme eller foran computeren på arbejdet. Måske læser de blogs? Bare der er air conditioning. Selv de hjemløse er gået hjem.

Min computer vånder sig og brummer, mens ventilatoren kører på højeste tryk. Jeg prøver at sidde i bibliotekshaven, men det er hovedløs gerning. Man sveder, selvom man sidder helt stille. Må snart gå ind i læsesalen med air conditioning. Det evige dilemma i amerikanske storbyer om sommeren: Udenfor er det for varmt, men indenfor er det for koldt, fordi ac’en kører på fuld tryk. Man kan blive syg af det, eller få hold i nakken. Tænk at få lungebetængelse i sommervarmen. Hvilken tåbelighed! Og hvem gider slæbe på ekstra trøjer?

Det eneste sted, man kan søge tilflugt, er biografen. Hvad er den længste film, som går i Boston? Det må være Superman, den varer to en halv time. Så har man da fred så længe. Hvis de havde Shoah på plakaten, ville jeg se den. Den varer over ni timer. Så kan man godt tage en kz-lejr eller to med i købet. Hvad som helst for at komme ud af varmen. Det var vist egentlig meningen, jeg skulle arbejde, men man kan dårlig koncentrere sig om andet end lidt blogging. I går så jeg den nye Woody Allen film, Scoop, med overnørden selv og skønne Scarlett Johansson i hovedrollerne. Anmelderne har været hårde ved Allens nyeste bagatel, men det værste var, at den ikke var lang nok, så jeg måtte ud i varmen igen. Måske skriver jeg noget om den på min drama-blog.

På CNN siger de, at et hus er sprunget i luften i Saint Louis, og en 15-årig dreng døde på en boldbane i Georgia, fordi han spillede fodbold i varmen. Det var dumt gjort. Mental huskeseddel: Hvis du går i gennem parken, og de spørger dig om du skal spille med, så sig nej. De har også vist billeder af eksil-cubanere i Miami, der jubler over, at Castro har været indlagt. Men måske glæder de sig for tidligt. Gad vide om han også har haft det for varmt? Mere om Castro her og her. Bare han snart smider støvlerne helt. Så har Hugo Chavez en ven mindre; men han kan sikkert også klare sig med sine mange nye venner.

Ved Park Street-stationen i Boston, der er indgangsportalen til den smukke park Boston Commons, står et rekruteringskontor for hæren. Du skal bare ringe 1-800-MARINES hvis du vil være med. De har det i det mindste varmere end mig. De skriver i øvrigt også, at de har brug for oversættere, der kan arabisk. Det får de også brug for, når de skal forklare den her.

Skrevet af Lars Hvidberg

2. August, 2006 @ 19:03

Kategorier: Ego

3 kommentarer til 'Sommerovervejelser'

Kommentarer-feed med RSS eller TrackBack til 'Sommerovervejelser'.

 1. Så skal jeg ikke klage over noget her i kølige Panama hvor vi kun har omkring 32 grader i øjeblikket. På Søndag ankommer vi til rigtigt kolde Buenos Aires hvor der er vinter med omkring 15 grader.

  Pelle

  2. Aug 06 @ 21:56

 2. Jeg er ikke helt sikker på, hvad en blodbane er, men det lyder som et sted, hvor det ikke er helt unaturligt at dø.

  Thomas S

  3. Aug 06 @ 14:33

 3. En blodbane er ikke et rart sted, det kan jeg godt sige dig. [fejlen er rettet].

  Lars Hvidberg

  3. Aug 06 @ 14:53

Skriv en kommentar