Whitebergs noter

Lars Hvidbergs digitale hukommelse

Borgernes journalistik

med 1 kommentar

Tag'n'coffee (c) Lars Hvidberg, 2006
Mandag i denne uge var jeg til en meget spændende konference på The Berkman Center for Internet and Society, der lige nu laver den absolut mest cutting edge forskning i internettet og dets relation til samfund, lovgiving, politik og meget andet. Konferencen havde titlen Citizen’s Journalism (se detaljeret program på link), og var en underafdeling af den store Wikimania konference, der kørte hele weekenden.

Ordstyrer var den navnkundige Dan Gillmor, hvis bog We The Media fra 2004 forsøgte at beskrive IT-teknologiens betydning for nyhedsjournalistik i fremtiden, hvor brugerskabt indhold og amatørjournalistik sandsynligvis kommer til at få en endnu større betydning (se fx min forrige post om hvordan ihærdige bloggere har afsløret svindel med krigsbilleder). Konferencen var et af de første arrangementer for det nystartede Center for Citizen’s Media, der er affilieret med Berkman, og ligeledes hører under Harvard Law School.

Konferencen var en stor succes med omkring 100 deltagere (mit bud), hvoraf de fleste var eksperter indenfor feltet, forskere, journalister, bloggere (jeg tror at næsten alle til stede havde deres egen blog). Folk var virkelig ihærdige og villige til at diskutere og komme med indskud, men alt foregik i en meget konstruktiv, positiv og optimistisk atmosfære, hvilket er noget jeg sjældent har oplevet på danske universiteter. Der var måske en tendens til, at lidt for mange af deltagerne ikke helt kunne få styr på, om de var akademikere eller demokratiaktivister (et genkommende problem i den amerikanske universitetsverden), og der var måske også lidt for mange ældre typer, af den slags som havde store forhåbninger til public access lokal-tv, som aldrig rigtig blev indfriet, og som nu havde kastet deres kærlighed på internettet som det store nye medium for den demokratiske konsensus-samtale. Om de har ret, vil tiden vise. Under alle omstændigheder er der enorme nye muligheder i IT-teknologien, og jeg tror at folk har ret, når de siger, at vi i disse år oplever en medierevolution, der kun kan sammenlignes med Gutenbergs opfindelse af trykpressen.

Mine billeder fra arrangementet på flickr. Flere her.
Detaljerede noter fra konferencen her.

P.S. På billedet kan du forøvrigt se min nye, utroligt garvede Moleskine-notesbog, der endelig, omsider, efter ti år har løst mit notesbogsproblem. Jeg tør nu sige, at jeg har fundet den perfekte notesbog i Moleskines linjerede 9×14 cm Note Book. Den ligger perfekt i hånden, kan uden problemer ligge slået ud helt plant, uden at folde til den ene eller den anden side; har tynde, men alligevel holdbare sider, en stofsnor til bogmærke og en elastikrem til at holde bogen sammen. Jeg har virkelig dyrket optur over det her, og skrevet som en gal, gal vædder!

Skrevet af Lars Hvidberg

11. August, 2006 @ 23:48

Kategorier: Ego,Web 2.0

1 kommentar til 'Borgernes journalistik'

Kommentarer-feed med RSS eller TrackBack til 'Borgernes journalistik'.

  1. Man kan købe online her: http://www.moleskine.dk/

    Thomas Emil Hansen

    14. Aug 06 @ 10:20

Skriv en kommentar