Whitebergs noter

Lars Hvidbergs digitale hukommelse

Kontor-Madrigalerne

med 7 kommentarer

Tidligere omtalte jeg nye afsnit fra Ricky Gervais og Stephen Merchant i The Microsoft Office. Nu kommer der til gengæld en bøn fra min side: Kan vi ikke få en plade med David Brent? “David Brent Sings” eller noget i den stil?

For noget tid siden fandt jeg på det vidtudstrakte internet mp3-filer med en række af David Brents sange fra “The Office”, fx “Spaceman”, “Rose” og det store hit “Freelove Freeway”. I “The Office” er det tydeligt, at David Brent hellere ville have været rockmusiker frem for mellemleder i et papirfirma (who can blame him?), og han lader sjældent en chance ligge for at gribe guitaren (se et medley her). Jeg blev mindet om, hvor fremragende en parodi Ricky Gervais i grunden giver på middle of the road rock med et budskab, da jeg så Microsoft-filmene, hvor David Brent forsøger sig med en sang om en rig direktør, der møder en bums, som er fri som himlens fugle. Det sædvanlige peace-love anti-materialistiske gøgler-budskab, som man kan finde så mange steder i rockmusikkens klicheer, og som stilles i relief til den grumme virkelighed, når det er en kynisk og fedladen chef i 40’erne, der forsøger at vinde popularitet ved at gentræde de gamle klicheer (hans idol er også “Nelson Mandela”). David Brent fortæller også et sted, at da han havde et band, plejede de at lukke koncerterne med en reggae-sang der hed “Equality Street”. Mon ikke den var imod racisme?

Groteske er David Brents sange jo, især i deres sammenhæng. Og alligevel så realistiske, så Bob Geldorf/Simple Mindske i deres budskaber, eller så Eagles-agtige i deres fup-frihed på den store landevej, som en mytologi der er blevet til parodi. Som Bruce Springsteen uden modhager. Men kunne et hvilket som helst talentløst/ambitiøst rockband ikke fyre de samme klicheer af, og virkelig forsøge at mene dem? Her fra “Spaceman”:

Spaceman came down to answer some things. The world gathered round from paupers to kings.
I’ll answer your questions I’ll answer them true. I’ll show you the way. You’ll know what to do.
Who is wrong and who is right? Yellow, brown, black or white.
The spaceman he answered you no longer mind. I’ve opened your eyes you’re now color blind.

Jeg husker et dansk band, der i starten af 90´erne forsøgte sig med en sang om fremmehad med det tungebrækkende omkvæd “cause the name of the game is multicultural communication”, så Ricky Gervais er præcist lige så tæt på den pinlige virkelighed, som alle andre steder i The Office – og det er derfor sangene fungerer så godt. De er faktisk catchy (og de stjæler hæmningsløst, rent musikalsk), og det er derfor, at David Brent burde udgive en hel plade. Please… Jeg lover at høre den igen og igen.

P.S. Ricky Gervais var faktisk i 80´erne i et band som hed Seona Dancing. Prøv at finde “More to loose” er sted, gerne i 12´´ version. Den er fantastisk dansabel.

Skrevet af Lars Hvidberg

30. August, 2006 @ 17:53

Kategorier: Film og tv,Musik

7 kommentarer til 'Kontor-Madrigalerne'

Kommentarer-feed med RSS eller TrackBack til 'Kontor-Madrigalerne'.

 1. Dine bønner er vist allerede hørt. Jeg er ret sikker på, at jeg har haft hans single i hånden.

  Thomas S

  30. Aug 06 @ 19:04

 2. En single er godt, men ikke nok! Det skal være long-play, med ekstranumre!

  Lars Hvidberg

  30. Aug 06 @ 21:05

 3. Eller en garvet Foregone Conclusion live DVD, med opvarmning af ‘a little know scottish band called Texas’

  morten wilken

  31. Aug 06 @ 09:10

 4. Foregone Conclusion – endnu et bandnavn, der sagtens kunne være rigtigt, og alligevel bare er lidt for dårligt.

  Lars Hvidberg

  31. Aug 06 @ 11:53

 5. Et andet fiktivt band er Creme Brulee (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_characters_in_The_League_of_Gentlemen)

  Fra den geniale serie League of Gentlemen.. Hvor Les McQueen sidder og drømmer om dengang han var ung og sej og med i et rockband.

  “Les McQueen (Gatiss) is former rhythm guitar player for 70s glam rock band Creme Brulée (and still has plenty of copies of their two albums: Just Desserts and Another Helping), now working in the hospital laundry and longing for the old days when he would walk into a Royston Vasey urinal and heads would turn.”

  morten wilken

  31. Aug 06 @ 14:51

 6. Plus selvfølgelig Alan Partridges seje husbands i Knowing Me Knowing You With Alan Partridge.

  Chalet

  Debonair

  Ferrari

  Savoir Faire

  Lazarus

  og Bangkok

  morten wilken

  31. Aug 06 @ 14:53

 7. Det er bare gode bandsnavne alle sammen…

  Lars Hvidberg

  31. Aug 06 @ 15:38

Skriv en kommentar