Whitebergs noter

Lars Hvidbergs digitale hukommelse

Mogwai, Pumpehuset

med 3 kommentarer

Mogwai, Pumpehuset (c) Lars Hvidberg, 2006

Lørdag aften spillede det skotske band Mogwai i Pumpehuset i København, og endnu engang blev det en smuk og stor aften med nogle af post-rockens mest støjende storhertuger. Det er fjerde (eller femte) gang jeg ser gruppen, men første gang i 5 år eller noget i den stil, så både forventingerne og de bange anelser var store. Heldigvis har Pumpehuset fået forbedret sin lyd betydeligt siden jeg var der engang omkring årtusindskiftet og så Nikolaj Nørlund klynke, og den ellers noget forkrampede sal levede til fulde op til Mogwais både bastante, sofistikerede og melankolske lyd, ikke mindst som den findes på den nyeste plade, Mr. Beast, en af de mest direkte, spontane og til tider voldsomme udgivelser fra bandet siden debuten med Young Team, der stadig er på min indre top 10 over plader, jeg aldrig vil holde op med at høre.

Koncerten leverede det meste af den nye plade, hvorfra især de smukkere og mere afdæmpede numre stod stærkt (hvis ikke folk ville snakke så meget i salen!), men leverede også gamle klassikere som “Helicon 1” og outsider-favoritten “2 Rights Make 1 Wrong” fra Rock Action, hvis klangfulde midterpunkt-crescendo-struktur sætter sig fast allerede ved første gennemlytning. Det blev desværre ikke til et genhør med tordenhymnen “Mogwai Fear Satan”, men den må bandet også have spillet så mange gange, at den står dem ud af forstærkerne. Men alt i alt en meget glædelig koncert med et af rockscenens mest sammenspillede og velspillende bands. Charmetrolde er de fem nu ikke længere knap så unge mænd ikke just, og musikken er stadig som en gråvejrsdag i Glasgow med indestængt lys brændende i hjertekulen, men Mogwais stemninger er fængende, majestætiske og helt unikke. Det er et mørkt univers, som man – tilsyneladende – bare kan blive ved med at trænge ind i.

Mogwai har forøvrigt fået deres eget podcast, som man kan abonnere på gennem deres hjemmeside. Se også Geigers anmeldelse af koncerten. Og Gaffas.

Skrevet af Lars Hvidberg

19. September, 2006 @ 22:53

Kategorier: Musik

3 kommentarer til 'Mogwai, Pumpehuset'

Kommentarer-feed med RSS eller TrackBack til 'Mogwai, Pumpehuset'.

 1. Som du ved spillede Dälek samtidig på Loppen, og den ene halvdel af duoen afslørede at de var meget kede af at de spillede samtidig med Mogwai, for de havde faktisk snakket om at lave et samarbejde med dem! Dälek vs. Mogwai – så kunne vi måske få Mogwai til at vågne op og lave lidt støj igen…

  ;-)

  Torben Sangild

  20. Sep 06 @ 20:49

 2. Wow, ja, det kunne faktisk være ret fedt.

  Lars Hvidberg

  20. Sep 06 @ 20:51

 3. Dälek vs. Mogwai – uhm yum ymm.

  mads

  22. Sep 06 @ 09:01

Skriv en kommentar