På linje med Leth

Jeg tror, at jeg – som så mange andre gange – er på linje med Jørgen Leth i denne sag:

Cykelsporten er ikke en ren sport. Det er en usund sport, en ekstrem sport. Og sådan skal det være. Det er det, jeg altid har sat pris på ved cykelsporten. Den er fyldt med fantastiske, oversize personligheder, excentrikere og folk, der sætter livet på spil. Det andet beror på en dum illusion om, at sporten er ren og at rytter skal være rollemodeller for unge mennesker. Det er noget vrøvl, synes jeg

Inddelingen i “ulovling” doping og alle mulige andre former for “lovlige” boosts er meget kunstig. Man må ikke dope sig, men godt tage vitaminer, planlægge sin kost, træne til det står én ud af ørerne (og man dør af det), bruge særlige cykler og have alle mulige andre hjælpemidler.

Hvorfor ikke bare legalisere dopingen, så vi kan få cykelsporten tilbage til det, som den egentlig handler om: nemlig at køre så hurtigt som muligt uden at bruge benzinmotor.

Bjarne Riis, du har løjet for os i mange år, men du har også været en del af et gennemført hyklerisk spil, hvis ledende drivkraft har været den presse, der nu har travlt med at trække dig ned. Vær dog ærlige: Det gælder om at vinde, rene eller urene.

Vi har jo alle sammen godt vidst, at I var dopede fra top til tå. Det er da for fjollet og spille forargede nu, når vi jublede så meget dengang. Det kan da godt være, at EPO’en hjalp dig på hautecam, men jeg kunne ikke være trådt i dit sted – epo eller ej. Og hvis alle de andre i opløbet også var på stoffer, så var du jo alligevel den bedste.

Mere:
Torben Sangild med en god kommentar.

This entry was posted in Kultur.

3 comments on “På linje med Leth

  1. Felix says:

    Indenfor styrkeløft (Bænkpres + squat + dødløft, også kaldet vægtløftningens grimme fætter) er der mange forskellige forbund. De har så forskellige regler for brug af udstyr, stoffer, beklædning o.s.v. Deltagere og publikum afgør således hvad der er “bedst” ved at vælge hvilken variant de vil følge. Og deri ligger faren: ingen sammenhængskraft, sporten kan ikke bruges til at “styrke nationen”, og Brian Mikkelsen har ikke noget at skulle have sagt. Sporten er også mest udbredt i det onde kapitalistiske USA ;)

    Så for at vende tilbage til cykelsporten: hvorfor ikke have forskellige forbund, et for folk over 50, et hvor man kun måtte køre på banecykler, samt alle mulige varianter af “med og uden stoffer”? Så kan deltagere, sponsorer og publikum i fællesskab afgøre hvad der er bedst uden politisk indblanding?

  2. Ja, så vil jeg kun se på dem fra narko-forbundet! De kører nemlig hurtigere…

    Mere hos <a href=”http://www.punditokraterne.dk/riis-dilemma-post98695″ rel=”nofollow”>Punditokraterne</a>.

  3. Jeg kunne ikke være mere enig med dig (og Leth). Godt sagt. :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *