Murren er her

Mumitroldene var noget af det mest sindssygt uhyggelige, man kunne sende, da jeg var barn. Første afsnit er stadig vanvittigt skræmmende! Exorcisten go home, Murren er den mest uhyggelige skurk siden Nosferatu. Ensomheden, vinteren, kulden, mørket … personificeret i en grotesk, murrende skikkelse …

4 comments on “Murren er her

 1. Stefan says:

  Tak!

 2. Thomas S says:

  Sjovt. Jeg husker også mumitroldene som noget af det mest skræmmende fra min barndom – men jeg mener, at jeg så det som tegnefilm? Du gik vist også i første klasse, da jeg blev født, så der kan naturligvis være kommet en ny udgave i mellemtiden.

  Apropos nye udgaver, så tøver jeg ikke med at anbefale dem her:
  http://www.drawnandquarterly.com/shopCatalogLong.php?st=art&art=a43cd43019761a

  De findes også på dansk fra Carlsen.

 3. Whiteberg says:

  Ja, de var der både som tegnefilm og som dukkefilm. Dukkefilmen – som jeg husker – er “Jul i Mumidalen”, der blev sendt som julekalender i … måske … 1973? Der var jeg dog kun et par måneder gammel, så jeg må have set den på et senere tidspunkt. Tegnefilmene har jeg aldrig rigtig set. Der ligger også en del af dem på youtube :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *