Whitebergs noter

Lars Hvidbergs digitale hukommelse

Son of Hamas

med 5 kommentarer

Son of Hamas: En forbløffende bog. Mosab Yousef var engang den førstefødte søn af Hamas-lederen Hassan Yousef. Så blev han agent for den israelske efterretningstjeneste og konverterede til kristendommen. I denne selvbiografi fortæller han hele den utrolige historie om hvordan han fik nok af krigen og terroren og begyndte at “elske sin næste”. Historien ser ud til at være sand, men det er svært at afgøre, hvor meget der er sandhed og hvor meget, der er efterrationaliseringer og pynt. Bogen er imidlertid rigtig spændende og hurtigt læst. Mosabs far og familie har senere afskrevet ham helt.

Set i et større perspektiv er det interessant, at Mosab Yousef, der både var med i Hamas’ inderkreds og agent for Israel fra 1999, helt entydigt giver Yassir Arafats magtbegær og Hamas’ fanatisme og blodtørst hovedansvaret for sammenbruddet i fredsprocessen i 2000, hvor Arafat afviste de israelske tilbud og i stedet iværksatte den anden Intifada. Yousef følger her ret entydigt den israelske “fortælling” om sammenbruddet og hvad der siden fulgte, hvilket jo er interessant fordi han har haft priviligeret adgang til den palæstinensiske side. Han har derimod et ret positivt indtryk af israelerne, selvom han til sidst i bogen væmmes ved hele konfilkten og tager bort til USA for at finde sig selv og sin kristendom. Sådan beskriver han det i hvert fald, men der er sikkert flere historier om, hvad der er baggrunden for bogen.

Hjemmesiden for bogen findes her. Her er en udtalelse fra 2008 fra Global Islamic Media Front om Yousefs kristendom (før han afslørede sig selv som agent). Her er en artikel fra Haaretz.

Skrevet af Lars Hvidberg

5. April, 2010 @ 00:33

Kategorier: Kultur,Politik

Tagged med , ,

5 kommentarer til 'Son of Hamas'

Kommentarer-feed med RSS eller TrackBack til 'Son of Hamas'.

 1. Kære Lars.
  Tak for anmeldelsen.
  Jeg glæder mig meget til at læse denne bog. Dette menneske synes at have været på en livsrejse af format.
  Kærlig hilsen Isabella

  Isabella

  5. Apr 10 @ 22:46

 2. Du kan roligt glæde dig, det er en rigtig spændende bog :)

  Lars Hvidberg

  6. Apr 10 @ 17:19

 3. […] This post was mentioned on Twitter by Lars Hvidberg. Lars Hvidberg said: Son of Hamas – en forbløffende bog. Whitebergs noter » http://bit.ly/cS4IBk […]

 4. Hej Lars
  Ja, det er en fantastisk bog. Har du set, at den nu også udkommer på dansk: http://shop.prorex.dk/product.asp?product=17475

  kh
  chr.

  Christian

  21. Apr 10 @ 11:56

 5. Musabs historie findes ikke mangen til. Den er simpelthen utrolig fantastisk. Virkeligheden overgår fantasien. Læs selv med, Isabella, i bogen “Søn af Hamas”, der nu er kommet på dansk. Men ha’ god tid, når du går i gang. Du bliver hooked!

  Else

  23. Apr 10 @ 19:42

Skriv en kommentar