Whitebergs noter

Lars Hvidbergs digitale hukommelse

Grænseløse børn og Facebook-debatter

med 4 kommentarer

I tirsdags havde jeg igen en USA-klumme i Berlingske Tidende. Den kan læses online her: Grænseløse børn. Det handlede om forskellen på børns opførsel i Danmark og i USA, og her er et udklip fra klummen:

Ligesom danskerne elsker amerikanerne deres børn. Men i modsætning til Danmark har kærligheden ikke givet sig udslag i en fanatisk »børnekult«, hvor alt centreres omkring børnenes behov. I USA lærer børnene fra deres forældre, at de skal tage hensyn og vise respekt over for andre.

Det var jo nok et emne, som jeg regnede med ville give en del debat, men faktisk har responsen været rigtig god. Det virker som et problem, rigtig mange danskere tænker over og kæmper med, men det kan jo være ekstremt svært at lære børnene, at de skal dæmpe sig lidt, når alle de andre råber. Der er kommet rigtig gode kommentarer på selve klummesiden på Berlingske, blandt andet fra et par herboende amerikanske forældre, der er glade for opbakningen.

Men i virkeligheden har den mest interessante debat fundet sted på min Facebook-konto, hvor der har været mange rigtig gode kommentarer, blandt andet om det nu også er hensynet til børnenes behov, der skaber problemet, og hvad klasseforskelle kan have med sagen at gøre. Det er i grunden synd, at man ikke kan dele den slags diskussioner med hele verden, som eksempelvis på en blog, når Facebook er en “have med høje mure”. Måske findes der måder at gøre det på?

Debatten fik mig også til at tænke på, at jeg – som arkiv-fetichist – godt kunne tænke mig at kunne opbevare Facebook-samtaler og profiler for eftertiden. Det er jo et flygtigt medie og et skrøbeligt site, men måske er der muligheder? Jeg søgte lidt på nettet og fandt en Firefox-extension til formålet og et helt lille program. Jeg har ikke afprøvet nogle af delene. Hvis du har, eller kender andre muligheder for at opbevare og/eller dele Facebook-indhold, så skriv en kommentar.

Skrevet af Lars Hvidberg

21. April, 2010 @ 16:27

Kategorier: Artikler,Kultur,Web 2.0

4 kommentarer til 'Grænseløse børn og Facebook-debatter'

Kommentarer-feed med RSS eller TrackBack til 'Grænseløse børn og Facebook-debatter'.

 1. Med de rigtige Privacy-indstillinger på din konto kan alle Facebook-brugere, også dem der ikke er dine venner, læse på din wall. Så kan debatten deles på en blog med et link som http://www.facebook.com/profile.php?id=702208318&v=wall&story_fbid=114988298523161&ref=mf

  Lasse Birk Olesen

  21. Apr 10 @ 18:23

 2. Det er en rigtig god idé, men jeg kan ikke helt få det til at virke. Jeg har Posts By Me sat til “Everyone”, men siden er bare blank, når jeg tester det link, du giver.

  Lars Hvidberg

  21. Apr 10 @ 23:56

 3. Hm, det ser ud til at virke her. Med en testkonto helt uden venner kunne jeg godt se linket: http://www.myupload.dk/showfile/491107ca962.png/

  Jeg kunne dog ikke kommentere. Men det er der endnu en indstilling til at regulere.

  Lasse Birk Olesen

  22. Apr 10 @ 07:58

 4. Ok, tak for hjælpen.

  Lars Hvidberg

  22. Apr 10 @ 14:13

Skriv en kommentar