“Det er fordi at jeg skal skrive det hele på én gang, at jeg aldrig kommer i gang.”

“Systemet fungerer ikke, fordi det aldrig er klart at det skulle være lige netop i dag at det skal ske. På en given dag er det aldrig tydeligt at det er netop i dag at tingene skal gøres. Men en eller anden dag kommer den alligevel, dagen, og så er det for sent. Så er der ikke tid nok.”

“Den jyske profil som en mand der snøfter. Den sjællandske som en kone i jorbærene set bagfra, med en ordentlig pukkel. Fyn som en lille, grinende djævel. Jeg, næsten som en sten der ikke ligner.”

“Citatmosaikken i min hjerne drejer sig flere gange rundt i mandalaform. Den floskler sig ud, vender sig og staver i grynede, provokerende kvabbabelser, farvede af østens perler: anti-romantik-tak.”

“Han vasker sig bag øret, men ser at der stadig sidder noget. Han skrubber hårdt videre. Så gå dog væk! Så falder øret af. Det var det der sad der. Og så grimt ud.”

I anledning af Johnny Cash’s død

Jens Madsen læner sig tilbage i sofaen.”Nææh”, siger han “hvis der er én ting her i livet som jeg er lidt ærgerlig over, så er det at jeg aldrig fik set Johnny Cash! Og nu er han død, og så er det for sent.”

Hans kone ser skeptisk på ham.

“Men skat”, siger hun. “Du har da set Johnny Cash. Flere gange, både i USA og i Horsens. Kan du ikke huske det?”

“Nå ja, for fanden!” siger han. “Nå, men så ville jeg ønske at jeg kunne huske det!”

“Solen står allerede lavt over husryggen. Snart ser jeg den slet ikke. Betyder det andet og mere end det simple faktum at jeg burde have købt en lejlighed en etage eller to højere oppe?”

Denne dato

“Denne dato kan ikke længere skrives uden tilføjelserne 911 eller WTC. At det også er gamle, afdøde Adornos fødselsdag tænker ingen på! Bortset fra Dagbladet Information, naturligvis. Godt vi har dem til at minde os om det væsentlige i tilværelsen. Fx at det moderne er noget lort, at USA er rigtig dumme og at det vigtigste i verden er at sige “NEJ!””

“Porno er puritansk som venstrefløjen i 70’erne: Der må ikke være noget skjult eller noget teater. Alt skal være ægte og naturligt.” (Frit efter Carsten Jensen)