Liberalismen igen

Torben Sangild har startet en ny tråd om debat om liberalismen. Det er naturretsargumentet han er ude efter – men behøver man bekende sig til naturretten for at være liberalist? Læs mere hos Det Spekulative Øre.

Er sofavælgere dovne idioter?

Så er der valg! Det er naturligvis vigtigt, for på hvem og hvordan og hvorfor skal man stemme. Jeg opdaterer ikke meget for tiden, men jeg smider lige et link til denne artikel af Thomas Stærmose, om hvorfor det ikke regnes for legitimt at lade være med at stemme, blive sofavælger. Det er i hvert fald noget jeg overvejer, efter jeg har set de forskellige partiers bud på stadig flere ‘gratis’ goder til borgerne – hvilket i min bog betyder højere skatter og derfor mere kontrol og indsnævring af muligheder, altså mindre frihed.

Min egen tilgang tror jeg dog bliver en lidt anden. Jeg har tænkt mig at finde den mest liberale kandidat i min kreds (jeg vil altid stemme personligt) – de fleste kandidater har efterhånden hjemmesider, hvor man kan læse om deres politiske program – og selv indenfor de samme partier kan folk være meget forskellige. I praksis vil det i den nuværende situation betyde, at jeg stemmer på den kandidat der prioriterer skattenedsættelser højest. Når jeg har stemt (eller før for at teste om personen nu også kan leve op til det han/hun/den lover), vil jeg skrive til personen og fremhæve HVORFOR personen har fået min stemme. Jeg vil fremhæve, at det er DE sager jeg forventer, at personen vil kæmpe for på tinge (folketingsmedlemmer er som bekendt kun bundet af deres samvittighed, de skylder ideelt set ikke partierne noget). Hvis personen svigter de idealer vil jeg naturligvis hænge ham/hende op på det senere. Jeg vil desuden offentliggøre brevet på min weblog og opfordre andre til at gøre det samme.

Da jeg kan stemme i Søndre Storkreds har jeg for tiden kig på ham her: Kersi Porbunderwalla – han er indvandrer (forstår hvad igangsætterkultur vil sige), har et ikke-racistisk bud på integration der ikke er lallegladt, og går ind for lavere skat, mere brugerbetaling osv. Jeg har dog ikke besluttet mig for nogen kandidat endnu og stemmer måske slet ikke på nogen.

Lunch Break

For dem der ikke ved det går jeg for tiden på et kursus i manuskriptskrivning. I dag lavede vi en sjov lille øvelse: Vi fik udstykket (tilfældigt): en location, to roller og en titel, som vi så havde 45 minutter til at brygge en historie sammen med. Her er hvad jeg skrev. (Nu jeg ikke rigtig har tid til at opdatere andre ting):

LUNCH BREAK

Et vaskeri i den indre by. Tørretumblerne tumler og maskinerne snurrer, men ellers er der tomt i det snuskede lokale. Udenfor skinner solen. Det er en dejlig og varm dag.

Ind kommer en lille, kinesisk mand i t-shirt og joggingbukser, han sveder voldsomt og ser bekymret ud, og i hænderne bærer han en bylt af sammenrullet, mørkt tøj. På fødderne har han meget fine, sorte sko. Han går hen til en ledig maskine og begynder søgende at studere instrumentbrættet med de mange indstillinger. Han træder et par skridt tilbage, stirrer intenst på en stor planche med vejledninger til de mange vaske- og tumbleprogrammer, og ser i det hele taget meget perpleks ud. Så tager han en dyb indånding, smider bylten i maskinen, trykker nærmest tilfældigt på en knap og smider en mønt i. Maskinen begynder at snurre. Han ånder lettet og sætter sig på en bænk og venter. Han ser på sit ur.

Læs videre “Lunch Break”