Så skete det endelig!

Øjeblikket vi alle har ventet på: Bielefeldt har endelig fået sin egen blog, med den sigende titel: Walla Min Fætter!

Hvis man ikke kender Bielefeldt i forvejen fra rigtig mange gode – og kryptiske – kommentarer på fx Liberator eller Punditokraterne, så er han værd at stifte bekendskab med nu. Og det siger jeg endda, selvom der kun er en enkelt (forbavsende ædruelig) post på bloggen i skrivende stund. Bielefeldt er begavet og morsom, belæst og berejst og globaliseringsbegejstret – og af og til alt for meget. Så det er jo helt som det skal være.

Angreb på blogosfæren

Som man måske ved, blev Uriasposten hacket her i løbet af ugen, tilsyneladende af muslimske fundamentalister, der nok er blevet trætte af Kim Møllers stædige kamp imod dem – en kamp som undertegnede ganske vist mener af og til går over stregen, ikke mindst i kommentarfeltet. Alligevel er det et utilgiveligt angreb på ytringsfriheden i blogosfæren og en bekymrende – men slet ikke overraskende – udvikling. Så hvis larshvidberg.dk forsvinder en af dagene, og bliver erstattet af et “I [heart] Che”, ved I, hvad der er sket.

Uriasposten sender midlertidigt på http://uriasposten.smartlog.dk/.

Man bliver gladere og gladere for de tegninger

Nu går det jo helt over gevind. FN skal forbyde angreb på religiøs tro. Ja, det kunne de lide.

Men presset virker naturligvis: JP prøver nu at forsikre om, at det ikke var meningen at krænke nogen, og at man i øvrigt også er tilhænger af trosfriheden. Øh, trosfrihed – Saudi Arabien, hvad er det lige, der ikke stemmer her? I stedet burde JP da være stolte over at krænke en flok totalitære forbrydere – men den slags må man jo ikke sige offentligt, så ryger feta-eksporten (eller hovedet, hvis man ikke passer på).

Nu vi snakker boykot

Google har lanceret deres kinesiske version af den verdenskendte søgemaskine – MED de censurrestriktioner den kinesiske regering ønsker. Boykot google, anyone?

Update:

Jeg har selv allerede skiftet min automatiske søgning i Firefox til Yahoo Search. Der fik i dén, Google!

Hvem bør boykotte hvem?

Det var godt nok en tynd omgang i går at se Per Stig Møller på både DR og TV2 klynke over, at Saudi Arabien nu hjemkalder deres ambassadør og boykotter danske varer i vrede over Muhammed-tegningerne. Udenrigsministeren var uforstående overfor saudiernes handling, for, som han siger, har man gentagne gange forsikret Saudi Arabien om, at man går ind for tolerance og respekt for religioner, og naturligvis ikke vil støde nogen – men man kan (desværre?) ikke gribe ind overfor pressefriheden.

Det er jo i grunden mærkværdigt, at man forestiller sig, at den slags sødsuppe virker overfor et styre, der er et af verdens mest undertrykkende, og hvor der absolut ikke er hverken ytringsfrihed eller religionsfrihed, ja, hvor en skolelærer skal piskes offentligt, hvis han nævner Biblen eller jøderne i sin undervisning. Faktisk er affæren så tåkrummende latterlig, at man næsten ikke kan tro, at saudierne har frækheden til at spille krænkede i den her sag. I grunden undrer det mig, at vi ikke for længst har boykottet saudiske varer – men det er jo naturligvis fordi de ikke producerer noget som helst af værdi, som man kan boykotte. Bortset fra olien, naturligvis, der hentes op med vestlig teknologi. Så lad os få gang i nogle brintbiler, så vi kan vise tåberne i Riyadh, hvem der botkotter hvem.

P.S.:
Norge har naturligvis allerede undskyldt for de grimme, grimme tegninger, der blev bragt i en norsk avis. Men det er jo heller så mærkeligt, idet et norsk amt allerede har boykottet Israel. Skal Norge nu også boykotte Danmark?

Demokratiets vilkår

Så fik de kære menneskevenner i Hamas solidt flertal i det palæstinensiske parlament. Det er jo demokratiets vilkår, at også idioterne kan få flertal – og når det som i det palæstinensiske tilfælde gælder et valg mellem fundamentalistiske idioter og korrupte idioter, så var udfaldet sådan set givet på forhånd. Ganske vist har der fra Fatah været en vis vilje til forhandling siden Arafat døde, men man skal nu ikke glemme, at Fatah-bevægelsen bl.a. har været en paraply for grupperinger som Al Aqsa-martyrernes brigade, der har en pæn del dræbte uskyldige på samvittigheden.

Alligevel er det et jordskælvsvalg af dimensioner i det palæstinensiske område, og vi kan konkludere, at Fatah-æraen endegyldigt er forbi. Det er kun godt, for styret var bundkorrupt og inkompetent, og man kan bestride i hvor høj grad det egentlig var indstillet på fred. Arafat og vennerne byggede hele deres magtapparat på stadig kamp med Israel, og man saver vel ikke den gren over, som man selv sidder på? Det gjorde de så alligevel gennem inkompetence, og i dag faldt folkets dom – hårdt og brutalt. Nu må palæstinenserne så tage konsekvensen af den kurs, de med overvældende flertal og åbne øjne har valgt. Slut er i hvert fald de tider, hvor vi herhjemme kunne bilde os selv ind, at kun et fåtal af palæstinenserne støttede Hamas eller Israels udslettelse, fordi der aldrig var frie valg og man kunne få sandhederne på bordet. Fatah er færdige. Velkommen til Hamas.

Lej en film per postordre

Ok, jeg er overbevist: Digitarian viser vejen til fremtidens dvd-udlejning. Hvis du ikke vidste det, er Digitarian en netbaseret dvd-udlejning, hvor man kan se så mange film man vil for 99 kroner om måneden – men til gengæld kan man kun have én film hjemme ad gangen. Man modtager filmen med posten og sender den bare tilbage igen når man vil, med al portoen betalt. Hvor hurtig tjenesten er, ved jeg ikke endnu, men allerede interfacet har overbevist mig: Jeg er vild med funktionaliteten med, at man kan bedømme film og dermed skabe ‘anbefalinger’ om film man ville kunne lide udfra de film, man allerede har givet karakter. Og så er jeg vild med ønskeliste-systemet, hvor man laver en prioriteret liste over hvilke film, man ville ønske at se (og det er altså mange for mit vedkommende!), og så får man dem lidt hen ad vejen, så der også er lidt spændingsmoment i, hvad man modtager. Men mest af alt virker systemet supergodt, det ser flot ud, og selvom sortimentet ikke er overvældende, så er det betydeligt bedre end din gennemsnitlige Blockbuster. Så håber jeg bare, at dvd’erne ikke er i lige så dårlig stand, som de ramponerede eksemplarer fra bilioteket. Venter spændt!

Tak til Lasse for invitationen.

Niebelungens blog

Kasper Bech Holten blogger om opsætningen af Niebelungens ring – fyldigt og informativt, med kommentarfunktioner. Blogosfæren tager endnu et skridt opad, og godt at kunsterne omsider har fået øjnene op for bloggens muligheder. De har været (efter min mening) nogle af de allersløveste til at kommunikere gennem blogs – men måske er det fordi, man ikke kan få statsstøtte til at købe et domænenavn?

For øvrigt:
Hos Lars Gundersen fandt jeg desuden et link til en blog om indspilningen af den nye Erik Clausen film. Det er desværre ikke helt klart, hvem der rent faktisk skriver bloggen.

Nyt layout igen, igen

Her til aften har jeg taget første skridt på vejen til et nyt, 3-kolonners layout til min weblog. Det er kraftigt baseret på “Relaxation” af Clemens Orth. Der er endnu et par finpudsninger, men jeg synes det ser helt fornuftigt ud. Billedet er stadig taget af mig et sted på højsletten i Bolivia. Håber I synes om layoutet.

Update, 26. januar. Layoutet er næsten færdigt nu. Jeg er i tvivl om der skal en titel-linje oppe på det fine billede. Hvad siger i?