Bolivia og kollektiv ejendomsret

Spændende artikel fra Punditokraterne i anledningen af Operation Dagsværk, den dette år støtter Guaraní-indianere i Bolivia. Man kunne godt forestille sig, at Dagsværkerne ville være positivt stemte overfor socialisten Evo Morales, men i betragtning af, at hans MAS-bevægelse består af ekstremt nationalistiske Aymara-indianere, der næppe er godt nyt for Guaraní-indianerne, kan det jo være, at de er kommet på bedre tanker.

I hvert fald er Niels Westys artikel en god oversigt over den økonomiske udvikling i Bolivia, selvom den nok skyder en smule over mål i forhold til gymnasieelevers normalviden om politiske, økonomiske og juridiske forhold i almindelighed og Sydamerika i særdeleshed.

Hmm, jeg sidder og bliver helt nostalgisk – eller er det melankolsk? – når jeg tænker på Bolivia. Det var et fantastisk land, på mange måder. Og et sørgeligt, tragisk land. De har ikke haft det for let. Men det har sandelig heller ikke gjort tingene nemmere for sig selv.

Marketing in a Networked Culture

Interessant indslag fra New Media Days 07: Shawn Gold fra Myspace fortæller om Marketing in a Networked Culture. Hvordan markedsfører man til en generation, der har adgang til alt for meget indhold og egentlig kun er interesserede i sig selv? Kodeordene er identifikation og individualitet.

Den morsomme US Navy undersøgelse, Gold henviser til – der omtaler nutidens unge som “narcissistic praise-junkies” og meget andet ondskabsfuldt – fik bl.a. omtale i Wired her. Hele rapporten kan læses fra dette pdf-link. Bemærk, at der kan være problemer med filen i starte, og at præsentationen i øvrigt ikke er så dum og ‘square’, som den er blevet gjort til i den lidt hånlige omtale, fx i Wired.