Niels Hausgaard om Uriasposten + Rif

Nu er blogs omsider mainstream. Niels Hausgaard har forfattet en sang til kommentatoren Bodil, der har kaldt ham et “stalinistisk svin” på Uriasposten. Nye tider. Læs mere her.

Sangens indhold er for øvrigt interessant, fordi den minder næsten ned til detaljer om Klaus Rifbjergs tilsvining af Rune Lykkeberg her. Det er den samme gamle kulturradikale sang – alle der er uenige med os er smålige, bange mennesker, der trænger til lidt kærlighed. Ja ja, Niels, men hvad så med de 25.000 kroner til Arbejderen?

10 tanker om “Niels Hausgaard om Uriasposten + Rif”

 1. Nu kan man vel godt mene, at Arbejderen udfylder et ellers uudfyldt segment uden selv at være marxist/leninist.

  Jeg *har* faktisk set gode ting i Arbejderen, som de ikke har andre steder. Så hvis man gerne vil fremme diversitet i mediebilledet, er 25.000 kr. til Arbejderen garanteret givet godt ud. Hvis de repræsenterer en “rabiat” venstreorientering, skal man tænke på, at den “rabiate” borgerlighed allerede har Jyllands-Posten og Weekend-Avisen, og det med nogle ganske andre budgetter.

 2. Ja, diversitet er jo sådan et dejligt plusord. Vi mangler vel i grunden også et dagblad af nationalsocialistisk observans, eller måske islamistisk? De kan vel også levere en kritisk vinkel på dagens Danmark af og til? Fædrelandet skriver fx også kritisk om både kapitalisme og genmanipulerede fødevarer. Det er da lige noget for Arbejderen.

  “Arbejderen” er altså ikke om et eller andet små-lyserødt dagblad med undersøgende artikler om asylcentre og terrorlove, men derimod et dagblad, der udgives af Kommunistisk Parti, der ganske uapologetisk bekender sig til både Marx, Engels og Lenin med hammer og segl og det hele. At støtte den slags svineri er da helt ude i hampen.

 3. Jo, men hvis Arbejderen lukkes, hvem laver så de undersøgende artikler om asylcentre og terrorlove, som Arbejderen laver i dag?

  Ingen, så vidt jeg kan se – hele min pointe.

 4. På det punkt står der vist ikke andet, end vi allerede kan læse i både Politiken og Information og i øvrigt også i Berlingske Tidende og sikkert også Jyllands-Posten af og til – eller lytte os til på P1 eller se lange debatter om på DR2. Og resten af Arbejderen kan vi snildt undvære.

  Men du bliver nok nødt til at beslutte dig til, om man skal støtte Arbejderen fordi der tilfældigvis en gang imellem står nogle artikler, du finder interessante, eller om det i sig selv er interessant med et diverst mediebillede. For hvis du mener det sidste, burde Hausgaard (eller du) så ikke støtte Fædrelandet? Det er vist en avis, der har det lidt sløjt for tiden, men som helt bestemt lægger en linje for dagen, man ikke ser andre steder.

  Come on, Agger, Hausgaard støtter Arbejderen fordi han er gammel kommunist og grundlæggende enig med avisens linje. Det er jo ikke nogen hemmelighed, han var medlem af DKP i mange år, selvom han naturligvis ikke bliver til stalinist af den grund. Men det har da ikke noget at gøre med et ønske om diversitet i mediebilledet. Det er jo bare hykleri fra hans side.

 5. Jeg har lige kigget lidt på Arbejderen, og jeg må give Lars ret langt hen ad vejen. Arbejderen støtter gerne op om diktatorer som Mugabe, hvis bare de en gang har kaldt sig socialister og er i konflikt med USA. Det er godt nok hardcore, og Hausgaard burde få en dårlig smag i munden.

  Se fx denne artikel

 6. Tak for den artikel, Torben. Det er skrap kost. Det minder i øvrigt meget om bladets forsvar for Castros Cuba – det hele er vestens skyld på grund af sanktionerne.

  Det er vel heller ikke så mærkeligt, at Hausgaard også stiller op til dette arrangement: Cuba Si. En ting er at ville fejre cubansk kultur og musik eller noget lignende – men her stiller Cubas ambassadør altså op!

  I øvrigt: Hvad i alverden laver Paw Henriksen til det arrangement?!!?

 7. I Danmark har vi folk der støtter liberalismen, ja der findes endog ultraliberalister der støtter en ideologi med 100’er af millioner ofre.

  Danske aviser af liberalistisk idelogisk udspring får skattefinansieret udgivelsesstøtte, så 25.000 kr. fra Niels Hausgaard til udgivelse af en lille avis udgivet af Marxist/Leninister burde ikke kunne vække den store ophidselse.

  Jeg gik og troede at der var en stor harmonisk opfattelse af ytringsfriheden var vigtig – men måske ikke alle ytringer skal have samme frihed ?

 8. Hej Bjarne, jeg er lidt usikker på, hvad din anke gælder?

  Hvis du tænker på portostøtten er det naturligvis urimeligt ud fra et liberalistisk synspunk, at give støtte til nogle former for udgivelsesvirksomhed og ikke til andre. Det kan dog imidletid undre, at socialister også finder det uretfærdigt. Dagbladet Arbejderen er fx en varm støtte af public service institutionen DR, der får langt mere i støtte end de såkaldte liberalistiske dagblade (jeg formoder at du tænker på borgerligt-konservative aviser som Berlingske Tidende og Jyllands-Posten).

  Er det ikke folkets vilje, at nogle skal have støtte og andre ikke skal? Og er socialister ikke vilde med folkeviljen? Så vidt jeg ved, er Dagbladet Arbejderen stadig momsfritaget, så de får stadig mere offentligt hjælp gennem skævvridning af priserne end rene netaviser som 180grader. Men hvad, socialister er jo bare hyklere: offentlig støtte er fint, bare det går til nogle, vi kan lide.

  Desuagtet gælder historien jo Hausgaards hykleri, som du skal være velkommen til at kommentere på. Historien er som følger, hvis du har glemt det: En kommentator på Uriasposten skriver nogle grimme (og noget uligevægtige) ting om Hausgaard, deriblandt at han er stalinist. Hausgaard stiller op med den mest uskyldige mine og laver en lille sang om ulykkelige Bodil, der angriber sådan en pæn og sagtmodig mand som han selv.

  Om Hausgaard er stalinist, ved jeg ikke, men han har manifest givet penge til et dagblad, der udgives af de få tilbageværende ureformerede kommunistpartier i Danmark. Der er sikkert mere Mao og Marx end Stalin i redaktionens hoveder, men Hausgaards støtte til udgivelsen gør det faktisk ret relevant at stille spørgsmålstegn ved hans politiske ståsted – ikke mindst fordi han i hvert fald tidligere har været medlem af DKP. Det var han vel ikke bare for sjov?

 9. Kan man ikke argumentere, kan man altid latterliggøre. Liberale af en hver art, benytter denne teknik, pakket ind i fine forklaringer, mod Socialismen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *