USA I DAG: Hykleri på alle hylder

Jeg er lige nu i San Francisco med sporadisk netforbindelse, så jeg får først nu linket til min tirsdags-klumme, der i Berlingske er online som en kommentar. Det er en hård klumme, men det er hårde tider i amerikansk politik. Desuden vil opmærksomme læsere bemærke, at klummen er en opfølgning på en anden diskussion her på siden.

Udpluk fra klummen:

Anklagerne om ekstremisme kommer i kølvandet på en konservativ offensiv imod præsident Obamas politik, der angiveligt vil føre til økonomisk ruin og europæisk socialisme. Folk som forhenværende præsidentkandidat Ron Paul og den førnævnte Glenn Beck har brugt hårde ord, men at gøre dem ansvarlige for, hvad en galning gør, er dobbeltmoral af værste skuffe. Da kritikerne af Bush-administrationen rutinemæssigt sammenlignede Bush med Hitler og advarede om konservativ »fascisme«, så brugte de kun deres »ytringsfrihed« og gjorde deres »borgerpligt«. Men nu, når de selvsamme kritikere har deres egen mand ved magten, så er det helt uansvarligt at sammenligne præsidenten med en diktator. »Bush = Hitler« er cool; »Obama = Stalin« er opfordring til mord! Den retoriske linje er klar: Hvis du er imod positiv særbehandling af sorte, så er du »racist«; hvis du er imod højere skatter, så »hader du de fattige«; og hvis du ønsker mindre magt til staten, så er du »neo-nazi« – på trods af, at nazismen hverken havde noget imod racemæssig særbehandling, høje skatter eller en almægtig statsmagt.

Noter til artiklen:

Her er et link til den omtalte rapport.
Andre myndighedsorganer udpegede sympatisører af den halv-anarkistiske præsidentkandidat Ron Paul som mulige terrorister, og et medlem af hans studenterorganisation blev tilbageholdt i St. Louis. Mere mærkværdigt udpeger rapporten også modstandere af frihandel som potentielle højrefløjsekstremister, selvom modstand mod frihandel i USA er en eksplicit venstrefløjssag – ja, var det ikke selveste Barack Obama, der krævede en genforhandling af NAFTA aftalen?

Målet er at sammenkæde mainstream konservatisme med ekstremisme, ligesom da Bill Clinton i 1995 forsøgte at slå plat på militsmanden Timothy Mc Vighs forfærdelige terrorhandling i Oklahoma City ved at sammenkæde den med den republikanske opposition, der havde overtaget Kongressen. I det venstreorienterede verdensbillede er modstanderne altid fulde af ”had” og ”ondskab” og derfor ikke værd at lytte til.

Det skal i øvrigt siges til folk som Ron Pauls undskyldning, at han og en håndfuld andre konservative ofte har været skarpe kritikere af de sikkerhedsmæssige beføjelser, Bush-administrationen tiltog sig – altså de magtmidler, der nu kigger “den anden vej”

4 kommentarer til “USA I DAG: Hykleri på alle hylder”

  1. Glimrende artikel. Hvad angår hykleri kan vi også være med herhjemme! Hvad synes du om sådan en oplysning som Børsen bringer frem i lyset her, at en virksomhed (og kult) som scientology kan købe cpr oplysinger om folk af den danske stat? Og at staten i det hele taget sælger oplysninger om dig/os til private virksomheder?

    http://borsen.dk/light/nyhed/156059/newsfeeds_rss/

  2. …samtidigt som de offentlige instanser i ekstrem grad bruger netop kravet om legitimation – cpr-dokumentation – til at kontrollere og regelrette befolkningen.

    Mens vu udfylder blanketter og legitimation i hoved og r** og bliver vildledt til at tro at cpr nummeret er noget privat og fortroligt – nærmest en hellig ko – og så er staten parat til at sælge os til hvemsomhelst. Fx. scientology 🙂

  3. Hej v. Tak for linket. Det synes jeg faktisk er helt utroligt groteskt. Det undrer mig, at regeringen ikke er faldet på det spørgsmål allerede nu – men hey, pengene går sikkert til “almenvellet” og så er ethvert overgreb undskyldt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *