Nyt kamera II

Så fik jeg indkøbt mit nye kamera for mine julegavepenge. Jeg har bare knipset lidt rundt med det, men vil gå ud i dag og tage flere billeder af byen. Det går dog op for mig, at jeg faktisk ikke aner ret meget om at tage billeder (forslag til en god grundbog modtages gerne) – men heldigvis er der en idiotsikker indstilling på Lumix LX3. Så må jeg bare til at få sat mig lidt ind i lukketid, belysning m.m.

En af de ting jeg har leget med er størrelsen (dvs opløsningen) og formatet på billederne. Man kan tage billeder i tre formater, 4:3, 3:2 og bredformat 16:9 der ser virkelig godt ud. Opløsningen på 16:9 kan variere fra 3968 x 2322 (fylder ca. 4 MB) til 1920 x 1080 (1 MB). Det er jo faktisk så god opløsning, at jeg ikke kan se forskel på min skærm.

Jeg har lagt et par eksempler op på flickr (der yderligere nedskalerer til 800 x 450), og kan ikke se nogen nævneværdig forskel. Her spørger så den dumme amatørfotograf: burde jeg kunne det?

Højeste opløsning:

Laveste opløsning:

Nyt kamera

Jeg overvejer at investere i et nyt kamera, og det skal helst være kompakt, da jeg ellers ikke får taget det med nogen steder. Jeg har været godt tilfreds med min mobiltelefons kamera, men tror jeg får brug for noget bedre i fremtiden. Jeg er faldet over dette kompakte kamera, der får gode anmeldelser, og har et fedt retro-design, som jeg godt kan lide. Nogle erfaringer derude med Lumix LX3 eller lignende kameraer?