John Lennon: The Rolling Stone Interview

Har netop lyttet til den fjerde af fem dele af det berømte Rolling Stone interview med John Lennon fra 1970. Fascinerende lytning, en ærlig, vred, passivt-aggressiv og tvetydig Lennon, lige efter bruddet med Beatles, lige omkring det tidspunkt han udgiver sin første solo plade, John Lennon/Plastic Ono Band (en fantastisk, hudløs plade, som jeg varmt anbefaler, selvom den intet har med Beatles at gøre), hvor han i følge sig selv endelig er ærlig og skriver de ting, han vil.

Interviewet kommer godt omkring og viser en storbandende og til tider ret bidsk side af Lennon, især i omtalen af Beatles-tiden, som han ikke husker med nogen kærlighed: Paul McCartney var en control freak og de var alle nogle narkodrevne liderbasser. Det hele var lort, ifølge Lennon, og selvom han godt kan lide et par sangene er han mest optaget af at spolere myten om Beatles, måske for at bane vejen for sin egen solokarriere. Han hader også hippierne, som han kalder langhårede middelklasseunger, fredsbevægelsen, som er en masse farlige, “up-tight” mennesker med fredstegn, men han elsker Yoko Ono, der også er med til interviewet, selvom han tysser og retter på hende, hver gang hun åbner munden. Interviewet giver indtryk af en person, der er i forfærdelig splid med sig selv, mens han postulerer, at han endelig er kommet i mål. Og er ved at blive fan af formand Mao.

Interviewet kan downloades som podcast her. Jeg læste først om det hos Torben Sangild.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *