Sidste nat på Station 13

Selvom franske Richets Hollywood-debut har titlen tilfælles med John Carpenters kult-klassiker fra 1976 Assault on Presinct 13, så er der nu tale om en variation over et gammelkendt plot, hvor arketypen er John Wayne-filmen Rio Bravo. I den nye version spiller en indædt Ethan Hawke sheriffen, som skal holde fortet, da skumle angribere en mareridtsnat stormer den tyndt bemandede Station 13 for at dræbe en gangsterboss (Fisburne), og slå alle andre ihjel i processen. Udenfor hærger snestormen, så hjælpen er en by i Rusland og eneste mulighed for overlevelse er et vakkelvornt samarbejde mellem politifolk og spjældkandidater. Det er et spændende plot, der kræver den allerstørste nøjagtighed i udførelsen – og den mangler desværre her.

Angriberne er fedt iscenesat som high tech-udstyrede dræbere, der ligner noget fra computerspillet Counter-Strike, men de aner tydeligvis ikke hvordan de skal bruge deres udstyr. Der snydes kort sagt på vægten af filmmagerne i de afgørende situationer, og forsvarerne får let spil, indtil de pludselig skal straffes med hård hånd. Nerven ryger ud af en ellers klaustrofobisk spænding, for man tror ganske enkelt ikke på hvad der foregår. Når vi tilmed for 117 gang får serveret korrupte politifolk som skurkene, så ligner det en række hovsaløsninger på en ellers godt opbygget historie, der bare aldrig kommer i mål.

(Anmeldt for Citadel)

[“Assault On Presinct 13”. USA, 2005. Instruktion: Jean-François Richet. Manuskript: James DeMonaco. Medv: Ethan Hawke, Laurence Fishburne, Brian Dennehy, Gabriel Byrne, m.fl.]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *