Fantastic Four

Filmversionen af Marvel-tegneserien De Fantastiske Fire fik premiere i fredags. Her er min anmeldelse fra Citadel. Den fik 3 ud af 6.

FANTASTIC FOUR

Marvel-universets flagskib ”De Fantastiske Fire” tager springet til det store lærred med en frisk og sjov filmatisering, der desværre mangler at grave ned under det øverste popcorns-lag.

Tim Story har godt fat i humoren i den oprindelige serie, hvis firkløver udgøres af et spraglet forskerteam, der udsættes for kosmisk stråling og forvandles til Mr. Fantastic, der kan strække sig som en elastik, The Invisible Girl, The Human Torch og den monsterlignende The Thing. De skal kæmpe mod den diabolske Dr. Doom, der ikke overraskende vil bruge sine kosmiske kræfter til ondskab. Det er en spejderdrenge-udgave af X-Men, men i modsætning til den gumpetunge mutantfilm, svæver Fantastic Four i de lettere luftlag, hvor det bare er fantastisk at have superkræfter. Begejstringen smitter langt hen af vejen, men der mangler vægt i karaktererne, hvis eneste alvorlige problem er, at The Thing er fanget i sit monsterjeg, hvilket han er godt utilfreds med – til stor morskab for os andre.

Var Fantastic Four kommet for 10 år siden ville den være entydigt vellykket, men efter film som Spiderman 2 har vist, at man både kan have følelser, begejstring og humor til overflod i samme superhelt, så er resultatet noget under niveau – selvom en usynlig Jessica Alba i synligt undertøj naturligvis er grund nok i sig selv til at gå i biografen.

(“Fantastic Four”. Instruktion: Tim Story. Manus: Michael France, Mark Frost. Medv. Jessica Alba, Ioan Gruffud, Chris Evans, Michael Chiklis.)

2 tanker om “Fantastic Four”

  1. Silver Surfer ville være fed at se – men der er allerede gået ret meget på kompromis med FF for at tækkes mainstream. Det bliver næppe bedre med SS…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *